ALBUMINĂ UMANĂ BAXTER, soluţie perfuzabilă, 200 g/l

Producător: Baxter AG, Austria
Substanță activa
Albumină umană
Clasa ATC
B05AA
Format
soluţie perfuzabilă
Afecțiuni
reface volumul sângelui circulant, menţine volumul sângelui circulant
Producător
Baxter AG, Austria
Acțiune terapeutică
substituent de sange

Ce este Albumină Umană Baxter 200 g/l şi pentru ce se utilizează

Acest medicament conţine o proteină denumită albumină, care se găseşte în componenta lichidă a sângelui (în plasmă) şi aparţine grupului de medicamente denumite „substituenţi de plasmă şi fracţiuni proteice plasmatice”. Este obţinut din sânge uman recoltat de la donatori de sânge.

Un flacon a 50 ml conţine albumină umană 10 g. Un flacon a 1 00 ml conţine albumină umană 20 g.

Albumina umană se utilizează pentru refacerea şi menţinerea volumului plasmatic la pacienţii care au pierdut sânge sau lichide în cazul unor anumite condiţii medicale. Alegerea albuminei, în locul altui înlocuitor artificial, precum şi a dozei necesare va depinde de starea clinică a fiecărui pacient în parte.

Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Albumina Umană Baxter 200 g/l

Nu trebuie să vi se administreze Albumină Umană Baxter 200 g/l

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la albumina umană sau la oricare dintre componentele Albuminei Umane Baxter 200 g/l (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Aveţi grijă deosebită când vi se administreză Albumină Umană Baxter 200 g/l

 • dacă credeţi că aveţi o reacţie alergică în timpul tratamentului, însoţită de dificultăţi la respiraţie , senzaţie de leşin sau alte simptome. Dacă se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă imediat medicului

dumneavoastră sau asistentei medicale, deoarece perfuzia trebuie oprită şi poate fi necesară începerea tratamentului pentru şoc.

dacă aveţi:

 • insuficienţă cardiacă decompensată
 • tensiune arterială mare
 • varice esofagiene (umflare a venelor de la nivelul esofagului)
 • edem pulmonar (lichid în plămâni)
 • tendinţă la sângerare spontană
 • anemie severă (deficit de celule roşii în sânge)
 • absenţă a formării urinei.

Dacă credeţi că oricare dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră, informaţi-vă medicul, pentru ca acesta să ia precauţiile adecvate.

Când medicamentele sunt produse din sânge uman sau plasmă, sunt parcurse anumite etape în scopul de a împiedica transmiterea infecţiilor la pacienţi. Aceste etape includ selecţionarea atentă a donatorilor de sânge şi plasmă, pentru a se asigura faptul că sunt excluse acele persoane cu risc de a fi purtătorii unor boli infecţioase, testarea fiecărei donări şi a rezervelor de plasmă pentru posibilele contaminări virale/microbiene. De asemenea, producătorii acestor medicamente includ, în prelucrarea sângelui şi a plasmei etape care pot inactiva sau îndepărta virusurile. În ciuda acestor măsuri, atunci când sunt administrate medicamente obţinute din sânge uman sau plasmă, posibilitatea de transmitere a infecţiei nu poate fi exclusă în totalitate. Această situaţie apare în cazul unorvirusuri necunoscute, sau nou apărute sau a altor tipuri de infecţii.

Nu s-au raportat infecţii virale ca urmare a utilizării de albumină obţinută prin procese stabilite conform specificaţiilor Farmacopeei Europene .

Se recomandă insistent ca de fiecare dată când vi se administrează o doză de Albumină Umană Baxter 200 g/l să fie notate numărul şi seria medicamentului pentru a se păstra o înregistrare a seriilor utilizate.

Albumină Umană Baxter 200g/l împreună cu alte medicamente

 • Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
 • Nu se cunosc complicaţii specifice în cazul administrării de albumină umană concomitent cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza medicamentul dacă sunteţi gravidă, aţi putea rămâne gravidă sau dacă alăptaţi. Medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi utiliza Albumină Umană Baxter 200 g/l în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există niciun motiv pentru a considera că medicamentul va afecta capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Albumină Umană Baxter 200 g/l conţine sodiu

Albumina Umană Baxter 200 g/l conţine 100-130 mmol/l sodiu. Acest aspect trebuie avut în vedere de către pacienţii care urmează o dietă hiposodată controlată.

Cum se administrează Albumina Umană Baxter 200 g/l

Albumina Umană Baxter 200 g/l este un medicament pentru uz spitalicesc. Prin urmare, medicamentul se va administra într-un spital de către personal medical calificat. In funcţie de specificul stării dumneavoastră de sănătate, medicul dumneavoastră va stabili cantitatea de medicament care va fi utilizată, frecvenţa administrării dozelor şi durata tratamentului. În cursul administrării albuminei umane, medicul dumneavoastră vă va supraveghea starea de sănătate,măsurându-vă tensiunea arterială şi frecvenţa bătăilor inimii şi vă va efectua teste de sânge, pentru a se asigura că nu vi se administrează prea multă albumină umană Dacă prezentaţi dureri de cap, dificultăţi la respiraţie sau creşteri ale tensiunii arteriale, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.

Dacă vi s-a administrat mai multă Albumină Umană Baxter 200 g/l decât trebuie

Dacă vi s-a administrat mai multă Albumină Umană Baxter 200 g/l decât trebuie, atunci adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Dacă manifestaţi oricare dintre reacţiile adverse menţionate mai jos, perfuzia trebuie oprită imediat şi trebuie iniţiat tratamentul corespunzător:

 • şoc anafilactic (foarte rare: poate să apară la mai puţin de 1 din 1000 de persoane)
 • reacţii de hipersensibilitate/alergice (cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponobile)

Următoarele reacţii adverse au fost de asemenea raportate:

Rare: apar la mai puţin de 1 din 1000 de persoane

 • greaţă (senzaţie de rău)
 • înroşirea feţei
 • erupţie trecătoare pe piele
 • febră

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

 • dureri de cap
 • alterarea gustului
 • bătăi neregulate ale inimii
 • bătăi rapide ale inimii
 • tensiune arterială anormal de mică
 • acumularea de lichid în plămâni
 • senzaţie de sufocare sau dificultăţi la respiraţie
 • vărsături
 • urticarie
 • mâncărimi
 • frisoane

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Albumină Umană Baxter 200 g/l

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Albumină Umană Baxter 200 g/l după data de expirare înscrisă pe etichetă. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. A nu se congela.

A se ţine flaconul din sticlă în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

Odată ce flaconul a fost deschis, conţinutul trebuie utilizat imediat.

Nu utilizaţi Albumină Umană Baxter 200 g/l dacă soluţia este tulbure sau prezintă particule.

Conţinutul ambalajului si alte informaţii

Ce conţine Albumină Umană Baxter 200 g/l

Substanţa activă este: albumina umană .

Fiecare 100 ml conţin 20 g de proteine totale, din care cel puţin 95% reprezintă albumină umană. Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, acid caprilic (sub formă de caprilat de sodiu), N- acetiltriptofan (sub formă de N-acetiltriptofanat de sodiu), apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Albumină Umană Baxter 200 g/l şi conţinutul ambalajului

Este o soluţie limpede, uşor vâscoasă, aproape incoloră, gălbuie, maronie sau verzuie. Este o soluţie sterilă pentru perfuzie intravenoasă, disponibilă în flacoane din sticlă a 50 ml sau a 100 ml.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Baxter AG,

Industriestrasse 67, A-1221 Viena Austria

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2013

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica