Vrei sa dai o petrecere la tine acasa?

Petrecerile de cocktailuri sunt grozave pentru a-ti distra prietenii sau colegii de serviciu.
  • Publicat:
Vrei sa dai o petrecere la tine acasa?
Vrei sa dai o petrecere la tine acasa?

E ziua ta? Sau un oricare alt eveniment pe care pur si simplu nu vrei sa-l treci cu vederea? Atunci organizeaza o petrecere de cocktailuri. Fa invitatiile, aprovizioneaza-te cu cele necesare si distreaza-te! Bineinteles, nu e chiar atat de simplu. De aceea, noi iti venim in ajutor si iti spunem tot ce trebuie sa stii.

In mod obisnuit, o petrecere de cocktailuri dureaza 2-3 ore, vreme in care oaspetii iau o gustare din aperitivele aranjate si se delecteaza cu bauturi in timp ce converseaza cu ceilalti invitati. Petrecerile de cocktailuri sunt grozave pentru a-ti distra prietenii sau colegii de serviciu.

O astfel de petrecere este o ocazie potrivita si daca vrei sa faci un anunt pe care sa il afle toata lumea o data. Spre exemplu, te casatoresti sau te-ai mutat in casa noua.

Cum te pregatesti
O petrecere de cocktailuri poate fi simpla sau complexa, in functie de cum iti doresti.

Inainte sa te apuci de treaba, raspunde la aceste intrebari, ca sa iti poti planifica mai usor treburile:

1. Cat de multi invitati vei avea?
2. E un eveniment organizat intre prieteni sau unul oficial, pentru reteaua ta de parteneri de afaceri?
3. Cat de mult timp si efort vrei sa investesti in aceasta petrecere?
4. Va exista un bar deschis sau un meniu prestabilit de cocktailuri?
5. Petrecerea va fi undeva in interior sau in exterior? Daca e in exterior, ai un plan in caz ca se strica vremea?
6. Ce tip de produse alimentare vei servi?
7. Vrei sa faci o petrecere tematica? Ti-ai ales tema?
8. Invitatii vor fi rugati sa aduca ceva?
9. Cat de multi bani vrei sa cheltui?

Mancarea
Pentru a da dovada ca esti o gazda buna, trebuie sa pregatesti si cateva feluri de alimente. Nu, nu iti trebuie cursuri speciale de gatit. Alimentele simple, aperitivele vor permite oaspetilor sa se serveasca singuri, atunci cand simt nevoia.

Tarte cu somon, cuburi de branza, biscuiti, fructe taiate, alune, mini sandwich-uri, alege ce iti place. Sau ce crezi ca va fi pe gustul invitatilor tai. Daca ti se pare prea complicat si nu vrei sa te ocupi de partea gastronomica, poti apela la serviciile de catering. Veti stabili impreuna un meniu, dupa care ei vor avea grija de toate detaliile.

Bauturile
Acestea sunt cea mai importanta parte a unei petrecere de cocktailuri. Ai doua optiuni:

1. Oferi un bar deschis. Daca optezi pentru aceasta varianta, le dai invitatilor posibilitatea sa-si aleaga bautura preferata. Barul deschis este o solutie buna mai ales daca ai un bar bine aprovizionat sau esti dispusa sa cumperi bauturile esentiale si te pricepi sa le amesteci in cateva retete de cocktailuri grozave. Sau, achizitioneaza un ghid care sa te invete cum sa le faci.

2. Pui la dispozitie un meniu. Aceasta varianta incurajeaza invitatii sa iasa din rutina lor atunci cand vine vorba de bauturi. In plus, vei economisi si bani, deoarece nu ai nevoie neaparat de un bar bine pus la punct. Fa o lista cu bauturile alese de tine (inclusiv ingredientele lor) si aseaz-o pe bar, unde invitatii o pot studia.

Daca vei servi si cafea, iata aici cateva retete delicioase cu care sa-ti impresionezi invitatii.

Solicita ajutor
Numai o super-gazda poate face totul de una singura si sa socializeze cu invitatii in acelasi timp. Asa ca cel mai probabil ai nevoie de ajutor.

Intreaba-ti prietenii sau membrii familiei daca ar fi dispusi sa se ocupe de partea de alimente ori bauturi. In cazul in care nu gasesti pe nimeni, cauta sa angajezi una sau mai multe persoane. Multe firme de catering ofera, de asemenea, si servicii de bar.

Sfaturi utile:
–  asigura-te ca ai toate ustensilele esentiale pentru bar;
–  anunta invitatii din timp, dar nici prea devreme. Cu 2-3 saptamani inainte de eveniment ar trebui sa fie suficient;
–  gandeste-te la asocierile potrivite dintre alimente si bauturi;
–  asigura-te ca ai suficiente servetele, farfurii si pahare disponibile;
–  incearca sa estimezi numarul bauturilor consumate de invitati pentru a te asigura ca ai cumparat indeajuns de multe sticle;
–  adauga un elemente suprinzator. Acesta poate fi o bautura speciala, un detaliu de garnisire, un produs alimentar, o activitate sau orice altceva se potriveste cu petrecerea ta;
–  ca orice gazda buna ai grija de cei prea pofticiosi la bauturi. Opreste-i daca este necesar si aranjeaza cu cineva sa-i conduca acasa;
–  pregateste si cateva bauturi non-alcoolice, cocktailuri de fructe sau sucuri pentru persoanele care nu consuma alcool sau pentru invitatii-soferi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Gata cu murdaria ascunsa!
Gata cu murdaria ascunsa!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”