Valentina Pelinel: “Spun te iubesc în fiecare zi”

Când am sunat-o pe Valentina să-i propun şedinţa foto, mi-a spus că se află în Turcia, la o cură de detox. Am întâlnit-o la o zi după ce a revenit în ţară.
  • Publicat:
Valentina Pelinel: “Spun te iubesc în fiecare zi”

Când am sunat-o pe Valentina să-i propun şedinţa foto, mi-a spus că se află în Turcia, la o cură de detox. Am întâlnit-o la o zi după ce a revenit în ţară.

Ne-a povestit cum se desfăşoară o astfel de cură cu sucuri, ne-a arătat câteva dintre exerciţiile de yoga preferate, a răspuns pozitiv provocării de a încerca noi sporturi. A vorbit şi despre divorţ şi dragoste.

CSÎD: Ce se întâmplă în cadrul unui program de detox?

Valentina Pelinel: În cadrul unui astfel de program, ziua începe în jur de 8.00 dimineaţa, când îţi bei primul suc şi apoi faci prima oră de mişcare (plimbare în ritm alert, la deal şi la vale, depinde ce oferă ca şi activităţi fiecare centru în parte). Urmează sucuri cam din 2 în 2 ore, la care se adaugă pastiluţe de spirulină (ajută în procesul de detoxifiere) şi probiotice în cazul în care apelezi şi la terapii de curăţare a colonului.

Fiecare centru oferă diverse activităţi. Eu aleg întotdeauna plimbarea/alergarea de dimineaţă şi yoga(respiraţia şi poziţiile executate corect sub îndrumarea antrenorului, ajută la detoxifierea organismului şi la oxigenarea organelor, e ca un fel de masaj intern al organelor). Bineînţeles că ajută şi la tonifiere şi o stare de bine generală.

Ultimul suc este seara la 20.00, după care fie citeam o carte, fie îmi notam în agenda din ceea ce am mai învăţat în cadrul programului sau petreceam o oră online înainte de culcare. Eu adormeam devreme pentru că mă simţeam slăbită. Este normal, căci organismul luptă să se detoxifieze. E o pauză bună pentru ficat, dar, atenţie, trebuie să îţi asculţi corpul şi să nu te forţezi mai mult decât poţi să duci, pentru fiecare dintre noi e diferit.

De aceea nu recomand o cură de detoxifiere înainte de a-ţi face un set de analize şi de a merge la o consultaţie cu un doctor nutriţionist. Recunosc că atunci când bei doar lichide câteva zile (sucuri din fructe şi legume şi adesea aşa numită supă detox, care de fapt e o zeamă în care au fost fierte anumite legume), şi se face poftă de orice fel de aliment, pentru că aşa suntem noi oamenii, visăm la fructul interzis. E incredibil cât de mult poţi aprecia o salată după o astfel de cură de detoxifiere! Faptul că poţi să mănânci devine o binecuvântare după încheierea unui astfel de program. Sunt de altfel disponibile mai multe programe prin care îţi detoxifiezi organismul, pe bază de fructe şi legume, însă eu fac mereu cura bazată pe lichide, aşa numita master detox.

CSÎD: Ce cosmetice foloseşti când eşti la detox? 

V.P.: La detox, nu folosesc alte cosmetice decât cele pe care le folosesc în mod normal. Îmi place să încerc produse noi, pe care le testez pe pielea mea şi apoi le recomad şi altora. Tot aşa îmi place să încerc şi terapii noi şi una dintre preferatele mele este terapia cu frig (vorba aceea „freeze tour beauty), care nu doar întăreşte sistemul imunitar şi are şi efecte estetice, dar e folosită şi în scop medical pentru inflamaţii, dureri şi ca recuperare după anumite intervenţii (crio facial, criosaună şi uneori apelez şi la crio localizat pentru genunchiul accidentat acum 2 ani la ski).

O altă terapie la care apelez în ultima vreme pentru regenerarea părului este prp (injecţii în scalp cu plasma din propriul sânge). Îmi place să fiu în temă!

CSÎD: Nu e mai fabuloasă viaţa din New York faţă de cea din Bucureşti?

V. P.: Nu îmi este neapărat dor de viaţa de peste Ocean, pentru sunt exact unde îmi doresc să fiu. În meseria mea, pe plan internaţional, am realizat tot ce mi am propus. Sunt o visătoare şi de mică proiectez scenarii din viaţa mea care doresc să se deruleze la un moment dat. Şi ghici ce?

Când mi-am dorit ceva cu ardoare şi am acţionat corect, am primit ce mi-am dorit. Dar mai ştii ceva? “Fii atent ce îţi doreşti, că s-ar putea să se întâmple”:) Poate că viaţa din New York e fabuloasă, cum spui tu, dar mă simt bine şi acasă; acum depinde din ce unghi priveşti lucrurile şi unde te regăseşti la momentul la care te afli în viaţa ta. Aş putea la fel de bine să trăiesc şi la New York şi la Bucureşti; important e ce simţi,unde te duce viaţa şi de ce. Care e scopul nostru? Ce mă face fericită, de unde îmi iau energia pozitivă care îmi hrăneşte optimismul incurabil?

Acolo sunt, acolo vreau să fiu, acela e locul unde trăiesc, oricare ar fi el pe pământ. Modelingul a fost cea mai bună experienţă din viaţa mea, pentru că în lumea modei am crescut, m-am maturizat, am trecut prin multe, am învăţat multe, am cunoscut succesul internaţional şi independenţă financiară. Mediul în care am trăit, m-a învăţat că nu tot ce zboară se mănâncă am realizat în timp că trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ şi să îţi organizezi prezentul aşa încât să creionezi viitorul pe care ţi-l doreşti. E evident că nu totul depinde de noi, dar în mare parte, norocul ţi-l faci cu mâinile tale şi cum îţi aşterni, aşa dormi. Eu am tratat modelingul ca pe o afacere şi nu o distracţie sau/şi o hrană pentru ego-ul personal şi de aceea rezultatele nu au încetat să apară.

CSÎD: Manechine sunt multe, cum fete frumoase sunt şi mai multe, dar ce face diferenţa?

V. P.: Respectul de sine, seriozitatea, capacitatea de a socializa, de a te transpune în diverse personaje (că la urma urmei, eşti tot un actor, dar pe scenele de modă ale lumii şi în faţa camerelor de filmat şi foto, cum de altfel eşti un actor şi în viaţa de zi cu zi, pe scena vieţii), atitudinea, felul cum te prezinţi în faţa lumii. Deviza DVD-ul ului meu de aerobic realizat împreună cu Luminiţa Nicolescu: „Eşti ceea ce vrei să fii”, (www.valentinapelinel.com), deci fii tu însăţi şi acceptă-te aşa cum eşti, dar fii într-o continuă schimbare în acelaşi timp, evoluează şi nu uita să te hrăneşti şi cu iubire nu numai cu mâncare. „You need to change to be the same” (Trebuie să te schimbi, ca să fii la fel”).

CSÎD: Tot mai mulţi obezi. Unde e problema?

V. P.: Din păcate, peste 20% dintre românii cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate. Fapt pus pe seama stresului cotidian, alimentelor procesate, combinaţiilor de alimente care se consumă şi lipsa celor 30 de minute de mişcare pe zi .
Ecuaţia este “câtă > dată maşinăriei numită corp consumi zilnic?” E simplu, nu poţi alimenta o maşină mai mult decât poate să încapă în rezervor.

CSÎD: Care sunt plăcerile tale culinare vinovate?

V. P.: Sunt pâinea (mai ales caldă) şi produsele sărate de patiserie. Să ştii că totuşi îmi place să mă răsfăţ şi adesea jonglez cu 1-2 kg, pentru că sunt pofticioasă şi deh, una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii e să mănânci. Important este că menţin un echilibru şi mi-am creat un obicei în a îmi detoxifia corpul de 2 ori pe an, ca la carte, pentru că mă iubesc, mă respect şi îmi place să am grijă de mine. Mişcarea mă ajută şi chiar dacă nu fac sport zilnic, am grijă să fac mişcare atunci când am ocazia. Dacă atunci când sunt în ţară mai merg la o alergare în parc sau merg la sesiuni de aerobic, în vacanţe, înot, fac yoga şi uneori fac eforturi să ajung şi la sală. Chiar şi când faci curăţenie în casă e benefic şi se consumă calorii (gândeşte-te că dacă speli geamurile sau ştergi pe jos, îţi lucrezi ales braţele, dar nu numai:-).

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti pielea acum toamna, după băile de soare?

V. P.: Dacă pentru corp folosesc la început de vară o cremă cu factor de protecţie ridicat, iar apoi alternez cu creme cu un factor de protecţie mai scăzut, pentru ten folosesc întotdeauna factor de protecţie 50. Nu m-am confruntat cu pete pe piele până acum şi sper să nici nu fie cazul, pentru că da, îmi place să stau la soare, recunosc, dar o fac cu măsură. Am abordat subiectul îngrijirii pielii pe timp de vară şi în cadrul primei mele conferinţe „Secretele frumuseţii cu Valentina Pelinel”.

CSÎD: Cât de traumatizant este un divorţ?

V. P.: Un divorţ este o ruptură între 2 persoane. Cu toate astea, de la caz la caz, un divorţ nu trebuie neapărat încadrat la ceva negativ, pentru că atunci când 2 persoane şi-au încheiat drumul împreună, decât să se forţeze lucrurile şi să nu fie fericite, mai bine merg pe drumuri separate şi îşi vor regăsi adevăratul rost în viaţa, omul potrivit, jumătatea. Nu poţi să (te )forţezi să fii fericit, eşti sau nu eşti fericit. Eu sunt o optimistă incurabilă şi aleg (uneori îmi e mai greu, alteori mai uşor) partea bună a lucrurilor, văd ceva bun şi un scop bine intenţionat în tot ceea ce mi se întâmplă; şi nu numai mie, chiar şi celor din jurul meu. Nu regret ca m-am căsătorit, a fost o experienţă frumoasă, dar nu regret nici că am divorţat, pentru că drumul nostru împreună se încheiase şi nu am avut nimic să ne reproşăm. Reproşurile şi regretele dau naşteri la complexe şi traume care macină sufletul omului. Eu aleg ceea ce e bun în orice, încerc să învăţ cât mai multe din orice mi se întâmplă şI orice ar fi, mereu o să iubesc. Sunt bine cu mine, ştiu ce simt, ştiu ce-mi doresc şi fac lucrurile după propria judecată, pentru că şi atunci când greşesc, prefer să o fac ca şi consecinţă a acţiunilor şi deciziilor mele, nu influenţată de exterior. Aşa nu am pe cine să dau vina, iar pe mine, în loc să mă învinovăţesc, caut să fiu într-o continuă evoluţie şi să fac ceea ce îmi place, pentru că asta mă face pe mine fericită.

CSÎD: Cât de spui te iubesc?

V.P.: Nu poţi să trăieşti fără iubire! Spun „te iubesc” în fiecare zi. Iubesc viaţa, pe Dumnezeu pentru că îl simt mereu lângă mine, la bine şi la rău, iubesc natura, iubesc cu adevărat câţiva oameni din viaţa mea şi o singură persoană o iubesc cel mai mult din lume. Într-un fel iubeşti un om, altfel iubeşti o floare.
Te naşti cu dragostea de mamă care nu poate fi alterată de nimeni şi nimic, însă pe parcursul vieţii,”înveţi” să iubeşti cu adevărat când ajungi la maturitate. Şi cel mai important, mă iubesc pe mine. Nu poţi să iubeşti şi să respecţi oamenii şi viaţa, dacă nu te iubeşti mai întâi pe tine.

CSÎD: Mai crezi în bărbatul perfect?

V.P.: Nu e nimeni perfect, nu există perfecţiune. Bărbatul perfect este cel pe care îl iubeşti pentru că te completează şi evident, crezi că e perfect.

Fotograf: Ştefan Popescu
Interviu şi fashion editor: Mădălina Drăgoi
Make-up artist: Mirela Ecobici, Beauteafull
Hair-stylist: George Negrişan, Beauteafull
Vestimentaţie: Madison by Luminiţa Nicolescu, Nike, Adidas, Sketchers

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Dieta vegetariană, preferata vedetelor!
Dieta vegetariană, preferata vedetelor!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân