Soția lui Bruce Willis, dezvăluiri despre starea actorului în lupta cu boala: „Nu cred că este conștient de ceea ce i se întâmplă”

În timpul unei conversații emoționante, Emma a vorbit despre boala actorului Bruce Willis, menționând că nu crede că este conștient de ceea ce i se întâmplă.
  • Publicat:

Emma Heming Willis, soția lui Bruce Willis nu este sigură dacă soțul ei este conștient de boala pe care o are. Fondatoarea Make Time Wellness, în vârstă de 45 de ani, partenera actorului în vârstă de 68 de ani, care a fost diagnosticat la începutul anului cu demență frontotemporală, a apărut în emisiunea Today alături de Susan Dikinson pentru a promova Săptămâna Degenerării Frontotemporale.

În timpul unei conversații emoționante, Emma a vorbit despre boala actorului Bruce Willis, menționând că nu crede că este conștient de ceea ce i se întâmplă.

„Este greu de spus. Ce învăț acum este că demența este foarte grea. Este grea pentru persoana diagnosticată, dar și pentru familie. Nu este diferită pentru Bruce, pentru mine sau pentru fetele noastre. Când se spune că este o boală de familie, păi chiar este”, a spus soția actorului în timpul emisiunii.

Ce este demența frontotemporală

Demența frontotemporală (FTD) reprezintă un grup de tulburări la nivelul celulelor cerebrale, prin acumularea de proteine anormale la nivelul creierului, și se poate manifesta într-o primă fază, ca în cazul actorului Bruce Willis, sub forma unei afazii primare progresive (dificultăți în exprimarea prin cuvinte, dar și în înțelegerea a ceea ce spun oamenii).

Conform Dementia UK, termenul în sine este un termen umbrelă care acoperă mai multe trăsături ale demenței.

Afazia apare fie în cazul unei tumori la nivelul creierului, fie în cazul unui accident vascular cerebral sau în cazul unei afecțiuni degenerative progresivă cum este demența frontotemporală.

Tipuri de demență frontotemporală

Există două tipuri de demență frontotemporală: cu variații de comportament care se manifestă prin modificări ale funcțiilor executive, ale gândirii și planificării.

Al doilea tip afectează neuronii motorii intervenind, implicit, incapacitatea de a înghiți, mușchi rigizi, dificultăți în a-ți folosi brațele, în mișcări cu forță diferită de cea obișnuită, cum ar fi atunci când vrei să închizi niște butoni, sau în ceea ce privește manufacturarea unor obiecte mici.

Simptomele demenței frontotemporale se înrăutățesc în timp. Pacienții încep să observe simptomele începând cu vârstele 40-65 de ani, dar pot fi afectate și persoanele mai tinere. Este una dintre cele mai comune forme de demență în rândul pacienților sub 60 de ani.

Despre diagnosticul lui Bruce Willis, soția lui spune că ar fi atât „o binecuvântare, cât și un blestem”. Într-un fel, a fost de ajutor „să știm exact ce se întâmplă și să acceptăm asta”, dar pe de altă parte „diagnosticul nu este mai puțin dureros”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân