Sora lui Celine Dion, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a artistei: “Și-a pierdut controlul asupra mușchilor”

  • Publicat:
Sora lui Celine Dion, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a artistei: “Și-a pierdut controlul asupra mușchilor”

Claudette Dion, sora lui Celine Dion, a vorbit recent despre starea de sănătate a artistei, care a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică rară, numită „sindromul persoanei rigide”.

Aceasta a dezvăluit faptul că afecțiunea îndrăgitei soliste s-a agravat în ultima perioadă, făcând-o „să își piardă controlul asupra mușchilor”.

„Ceea ce îmi frânge inima este că ea a fost întotdeauna disciplinată. Întotdeauna a muncit din greu. Mama noastră i-a spus mereu: ‘O vei face bine. Ea va fi bine’”, a declarat Claudette Dion.

Sindromul persoanei rigide, afecțiunea rară de care suferă Celine Dion

Sindromul persoanei rigide, tulburarea neurologică rară de care suferă legendara artistă, este progresivă, incurabilă și caracterizată prin faptul că organismul atacă celulele nervoase, afectând astfel mobilitatea.

Sora sa a menționat cu tristețe faptul Celine muncește din greu, dar nu mai are control asupra mușchilor săi. Faptul artista a fost întotdeauna disciplinată îi provoacă o durere cu atât mai adâncă.

„Ea muncește mult, dar nu are control asupra mușchilor săi. Ceea ce îmi sfâșie inima este că a fost mereu disciplinată”, a declarat Claudette pentru 7 Jours, adăugând: „Ea întotdeauna a muncit mult. Mama noastră obișnuia să ne spună: „O să te descurci, o să reușești să faci totul așa cum ți-ai propus. Visul nostru este ca ea să se întoarcă pe scenă. În ce capacitate? Nu știu”, a mai spus Claudette Dion.

„Corzile vocale sunt mușchi, inima este de asemenea un mușchi. Un caz este diagnosticat la un milion de persoane, din acest motiv oamenii de știință nu au făcut prea multe studii, nu afectează multe persoane”, a mai declarat Claudette.

Celine Dion, extrem de afectată când și-a anunțat fanii că a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide

Cu ochii în lacrimi, artista a transmis în decembrie anul trecut, un mesaj tuturor fanilos săi, dezvăluind boala de care suferă, dar și faptul că nu își mai mai putea onora concertele, amânate deja în repetate rânduri.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Céline Dion (@celinedion)

Citește și: Celine Dion, diagnosticată cu o boală rară incurabilă! Afectează o persoană la un milion

Sursa: Daily Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân