Sindromul Asperger: 5 vedete care suferă de această tulburare

  • Publicat:

Sindromul Asperger a devenit un subiect foarte discutat în ultima vreme, după ce Elon Musk a anunțat că și el suferă de această tulburare din spectrul autismului.

Celebrități de peste hotare care suferă de Asperger

Tim Burton

Faimosul regizor nu a recunoscut niciodată public că ar suferi de autism, însă fosta sa parteneră, Helena Bonham-Carter a declarat presei în 2005 că Burton suferă de sindromul Asperger și că asta îl face atât de special de fapt pe tatăl copiilor săi.

Wentworth Miller

Actorul din ‘Prison Break’ a descoperit că are această afecțiune în timpul lockdown-ului din timpul pandemiei. Acesta le-a mărturisit fanilor că a fost surprins la aflarea diagnosticului, dar că se aștepta într-o oarecare măsură, pentru că a simțit de-a lungul vieții că există o problemă de această natură în viața sa.

Anthony Hopkins

Renumitul actor galez a declarat și el că are o formă ușoară a sindromului Asperger. În plus, Hopkins a mai spus că această tulburare i-a fost de un real folos pentru în interpretarea rolurilor.

Citește și: Elon Musk a dezvăluit că suferă de sindromul Asperger. Ce presupune această boală

Dan Aykroyd

Actorul a reușit să depășească dificultățile sindromului Asperger într-un mod creativ și să se exprime, asemeni lui Anthony Hopkins, prin personajele pe care le-a însușit.

“Am Asperger. Unul dintre simptome este faptul că sunt obsedat de fantome şi de forţele de poliţie. Port cu mine tot timpul o insignă de poliţist”,  a declarat cândva actorul.

Courtney Love

Cântăreața și actrița Courtney Love a dezvăluit că a fost diagnosticată cu o formă ușoară de autism la vârsta de 9 ani, acest lucru regăsindu-se notat în biografia sa „Courtney Love: The Real Story”.

Ce alte personalități au suferit de Sindromul Asperger?

De-a lungul istoriei au fost multe personalități suspecte de Sindromul Asperger. Printre acestea se numără: Abraham Lincoln, Albert Einstein, Carl Jung, Friedrich Nietzsche, George Washington, Marilyn Monroe, Henry Ford (fondatorul companiei de mașini), Isaac Newton, Ludwig van Beethoven, Mark Twain, Michelangelo, Nikola Tesla, Richard Strauss (compozitor), Thomas Edison (inventator), Vincent Van Gogh și Alfred Hitchcock.

Ce este sindromul Asperger, mai exact?

Sindromul Asperger reprezintă o tulburare de dezvoltare din spectrul autismului. Simptomele precum dificultatea integrării sociale sau comportamentele repetitive și problemele de contact vizual, pot varia foarte mult în rândul persoanelor afectate.

Citește și: Sindromul Asperger, autism sau genialitate?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân