Sarah Jessica Parker The Fashion Diva

In primul rand, nu este o mare frumusete. In al doilea rand, se spune ca a trecut, discret, pe la medicii esteticieni pentru a-si corecta nasul. Si s-a nascut, culmea!, intr-un oras de mineri din Ohio, adica, pentru orice newyorkez care se respecta, la ta
  • Publicat:
Sarah Jessica Parker The Fashion Diva
Sarah Jessica Parker The Fashion Diva

Mai tineti minte primul episod difuzat la noi din „Totul despre sex”? Eu auzisem ca serialul avea mare succes in America si ma asteptam sa ma impresioneze, ba chiar sa-mi schimbe viata. Cand colo, am fost nedumerita si dezamagita: cine poarta rochie de balerina – si roz – ziua in amiaza mare, pe strada??!!!
Sa nu credeti insa ca am ramas prea mult cu aceleasi sentimente! Dupa cateva episoade, am devenit mare fan al serialului, dar, in ciuda entuziasmului meu neconditionat si constant, n-am reusit niciodata sa o consider pe Sarah Jessica Parker o mare frumusete. Ceea ce are ea din plin si a reusit sa transmita si personajului sau este multa carisma, naturalete si un simt al modei fenomenal.

Copil-vedeta pe Broadway
Desi in decembrie 2005 declara ca are acasa un sifonier intreg de imbracaminte caraghioasa, Sarah a fost mai mereu recunoscuta pentru simtul ei in materie de moda. Gurile rele comentau ca, inainte de ’98, cand a primit rolul din „Totul despre sex”, era mai apreciata pentru aparitiile sale originale de la premiere, decat pentru talentul sau actoricesc. Care n-ar trebui totusi ignorat, dat fiind faptul ca diva a inceput sa cocheteze cu cariera artistica de la varsta de opt ani.
Nascuta in martie 1965 intr-un orasel de mineri, Nelsonville, din Ohio, Sarah face parte dintr-o familie cu opt copii. Actrita a recunoscut ca, desi a avut o copilarie fericita, stie ce inseamna lipsurile materiale. Copil fiind, purta haine de la fratii ei si avea o singura pereche de pantofi, fapt care a marcat-o si a facut-o sa devina, o data ajunsa la varsta maturitatii, obsedata de pantofi. Deloc intamplator, personajul sau din „Totul despre sex” are aceeasi obsesie. Cota creatorului de pantofi Manolo Blahnik a crescut substantial dupa ce, intr-un episod, Carrie este jefuita pe o alee laturalnica din New York, iar hotul o lasa desculta, pentru ca ii ia inclusiv pantofii Manolo Blahnik.
Revenind la cariera lui Sarah Jessica Parker, aceasta a trecut pe la prestigioasele scoli American Ballet School si Professional Children’s School, unde a luat lectii de balet si muzica. Dupa ce a primit un rol pe Broadway, familia lui Sarah s-a mutat in New Jersey. Au urmat ani de roluri episodice in televiziune, apoi a primit un rol mai mare in „L.A. Story”, in 1991, alaturi de Steve Martin. In sfarsit, cum devenise relativ cunoscuta, nici rolurile mai mari n-au intarziat (a jucat in „O luna de miere in Las Vegas”, in 1992, alaturi de Nicolas Cage, si „Zona deimpact”, in 1993, cu Bruce Willis). Dar asta a fost tot – era distribuita alaturi de numele grele ale Hollywood-ului, fara ca ea insasi sa intre in elita acestora. Totul s-a schimbat insa in 1998, cand a fost distribuita in rolul Carrie Bradshaw din serialul „Totul despre sex”.

Pe culmile gloriei
Tarziu, dupa ce serialul facea deja audiente uriase, Sarah Jessica Parker a recunoscut ca a acceptat cu inima stransa rolul. In viziunea ei, Carrie era prea sloboda la gura si de moravuri destul de liberale (dintre cele patru eroine, Sarah este singura care nu a aparut niciodata dezbracata, datorita unei clauze anti-nuditate din contract impuse de ea). Povestea celor patru prietene de peste 30 de ani din New York a avut insa imediat mare succes si, peste noapte, Sarah Jessica Parker a fost urcata la rangul de diva. Serialul a schimbat mentalitati si a impus trenduri. In materie de moda, tot ce aparea in serial se vindea ulterior ca painea calda. Marile case de moda au inceput sa trimita haine la producatori pentru a fi purtate de Carrie, Samantha, Charlotte sau Miranda. Au existat bineinteles si numeroase barfe, despre certurile dintre cele patru actrite, Cynthia Nixon, Kristin Davis si Kim Cattrall protestand din cauza preferintei tuturor pentru Sarah Jessica Parker si pentru ca aceasta avea salariul mult mai mare decat ele.
Serialul a mers insa mai departe si, in timpul celor sase ani de filmari, Sarah a primit nu mai putin de patru Globuri de Aur si (dupa cinci nominalizari neconcretizate) un premiu Emmy pentru cea mai buna actrita de serial de comedie.

In rol de mama
Tot in timpul filmarilor de la „Totul despre sex”, Sarah a marcat si o mare realizare personala, devenind, in 2002, mama unui baietel (dupa o relatie de sapte ani cu Robert Downey Jr. si o aventura cu regretatul John Kennedy Jr., Sarah s-a casatorit in 1997 cu actorul Matthew Broderick). 
Dupa terminarea filmarilor la „Totul despre sex”, Sarah Jessica Parker a fost imaginea Gap (desi in serial nu a purtat niciodata haine de la ei), a lansat un parfum, „Lovely”, si a primit o nominalizare la Globul de Aur anul acesta pentru rolul din filmul  „The Family Stone”. Si, desi o lume intreaga de fani suspina inca la gandul ca serialul lor favorit s-a terminat, nu mai intentioneaza sa se intoarca la rolul “Carrie”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Plimbari printre castele
Plimbari printre castele
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”