Roxana Nemeș, despre lupta cu endometrioza: „Mi-am dat seama că n-am nicio soluție decât să ajung la operație, lucru care s-a și întâmplat” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Roxana Nemeș, despre lupta cu endometrioza: „Mi-am dat seama că n-am nicio soluție decât să ajung la operație, lucru care s-a și întâmplat” INTERVIU EXCLUSIV
Sursa foto: instagram @roxananemes

Roxana Nemeș ne-a vorbit într-un interviu exclusiv despre boala care a chinuit-o ani la rând, respectiv despre endometrioză, o afecțiune tot mai des întâlnită în rândul femeilor în ziua de azi. Iată ce ne-a dezvăluit artista! 

Totul despre diagnosticul cumplit cu care s-a confruntat și Roxana Nemeș: „Aveam dureri cumplite”

Când ai fost diagnosticată cu endometrioză și ce a însemnat acest fapt pentru tine?

Am fost diagnosticată cu endometrioză în anul 2020 căci aveam dureri cumplite, dureri cu care mă confruntam deja de vreo doi ani. Am umblat pe la fel și fel de medici, toți spunându-mi același lucru și anume că sunt perfect sănătoasă, că durerile sunt normale și că nu am de ce să îmi fac griji.

Într-un final am ajuns la dl Dr. Daniel Tutunaru care în urma unei ecografii m-a și diagnosticat cu endometrioză și mi-a sugerat intervenție de urgență.

Menționez că de-a lungul vieții nu am avut probleme medicale, nici măcar minore, simple răceli. Astfel că am negat diagnosticul pus și mi-am văzut în continuare de proiecte.

La scurt timp, au început din nou durerile și mi-am dat seama că n-am nicio soluție decât să ajung la operație, lucru care s-a și întâmplat.

Citește și: Endometrioza: ce trebuie să știi despre simptome și diagnostic

Care au fost simptomele care te-au îngrijorat și determinat să ajungi la un control?

Așa cum am spus anterior, durerile extrem de intense pe care le resimțeam deja de ani buni.

Știm că ai ales să te operezi cu această ocazie. Cum a fost intervenția chirurgicală, dar și recuperarea postoperatorie?

Intervenția chirurgicală a fost o reușită, iar astăzi mă simt foarte bine! A fost o intervenție facilă, oricum eu mă aflam într-o fază de început, afecțiunea nu era încă foarte gravă. Și recuperarea postoperatorie a fost, iarăși, foarte OK. Am urmat un tratament timp de 3 luni.

Cum te simți acum? Mai urmezi vreun tratament în acest sens?

Nu mai urmez niciun tratament. Din ce m-am mai informat, nu există un alt tratament pentru această problemă medicală care afectează tot mai multe femei decât operația. Poate doar să îți ții sub control durerile cu ajutorul injecțiilor și tratamentelor hormonale.

Dar, dacă mă întrebi pe mine, cea mai indicată alegere este de departe intervenția chirurgicală.

Un mesaj pentru tinerele cititoare care s-ar putea confrunta cu o afecțiune atât de delicată?

Să nu dispere! Există întotdeauna soluții atâta vreme cât merg la doctori buni, pregătiți temeinic, căci endometrioza este foarte greu de depistat, atenție!

Să aibă încredere în specialiști, dar și în Dumnezeu și în ele însele pentru că totul se rezolva cu optimism și încredere.

Citește și: Xonia, despre afecțiunea autoimună cu care se confruntă: „Am făcut tot ce a fost nevoie pentru a fi bine și în complet echilibru eu cu mine” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”