Planifica-ti concediul in 2007!

A venit vremea sa te hotarasti unde mergi anul acesta. Ofertele sunt mai mult decat generoase pentru ca, din fericire, planeta noastra musteste de locuri fascinante. Fie ca, pentru tine, relaxare inseamna vacanta in mijlocul naturii sau in agitatia unei m
  • Publicat:
Planifica-ti concediul in 2007!
Planifica-ti concediul in 2007!

Considerata Mica Anglie a Caraibelor, insula Barbados este un veritabil magnet pentru turisti. Pe langa plaja si soare, principalele ei atractii sunt: Ocean Park (unde traiesc vietatile marine ale zonei), excursiile subacvatice cu submarinul, plimbarile cu catamaranul, aventurile safari 4×4, explorarea zonelor cu fauna si flora specifice, futuristul club de noapte X-treme din capitala Bridgetown, magazinele in sistem duty-free, unde costurile sunt cu 50% mai mici ca in Europa. Info: un bilet avion tur-retur Bucuresti Bridgetown costa circa 800 euro;  o noapte la un hotel***, in camera dubla, all inclusive circa 250 $/zi.

Thailanda 
Phang NGA
In sudul Thailandei, se afla un parc national ca nicaieri in lume. Se numeste Phang Nga, are mai multe insulite, iar vizitarea sa este o experienta uimitoare. In insula Ko Panyee, casele sunt asezate pe piloni, deasupra apei. Suvenirurile si fructele de mare gatite senzational sunt punctele forte ale parcului. Pe insula lui James Bond, Kao-Tapoo, se afla si fascinanta stanca Khao Ping Gan. Daca visai sa treci cu barca dintr-o parte in cealalta a unei pesteri, poti sa faci asta in Grota Tham Lod, din Takua. Nu sunt de ratat nici padurile de mangrove si mlastinile taiate de canale, Insula Panak sau Khao Khien. Delicii: pasta de creveti „kapi” sau „guang siab” – creveti uscati bine condimentati. Ia-ti ca amintire obiecte artizanale fabricate de localnici din frunzele arborelui de cauciuc. Info: un bilet avion tur-retur Bucuresti Bangkok costa 700 euro.

Peru
Machu Pichu
In Peru, in inima unui lant muntos, se afla misteriosul oras incas, Machu Picchu. Rolul acestei asezari a fost de observator astronomic: piatra sacra „Intihuatana”, spre exemplu, avea rolul de indicator al echinoctiilor. Legendele samanice spun ca persoanele care puneau mana pe Intihuatana se iluminau si aveau viziuni. Ruinele de la Machu Picchu au fost redescoperite in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham si sunt unele dintre cele mai enigmatice locuri din lume. Aici exista si astazi in jur de 200 de cladiri, majoritatea in forma de patrulater, cu un singur etaj si fara pereti despartitori in interior. Din itinerariul turistilor nu lipseste observatorul astronomic in forma de semicerc Torreon. Info: un circuit in Peru de o saptamana costa in jur de 3.500 euro.

Africa de Sud
Cape Town
„Bine ati venit intr-un oras sofisticat, unde visatorii isi gasesc inspiratie, iar indragostitii pot da timpul inapoi.” Asa suna sloganul publicitar, al capitalei Africii de Sud, tara care va gazdui Cupa Mondiala de Fotbal in 2010. Desi soarele african este arzator, Cape Town sta la umbra muntilor, iar cand vrei sa te racoresti nu trebuie decat sa alegi unde vrei sa te balacesti: in apele oceanului Indian sau in cele ale Atlanticului, orasul aflandu-se la convergenta celor doua. Doar la 10 minute de centrul orasului se afla golfurile Camp si Clifton, perfecte pentru plaja, inot sau surf. „Naturalistii” pot face nudism in golful Sandy. Cei care vor sa fie la inaltime, pot ajunge in cateva minute cu telecabina la 1.086 m deasupra nivelului marii. Info: un bilet de avion tur-retur costa circa 1.200 euro, iar o camera intr-un hotel african circa 100 euro.

California – SUA
San Diego
Ce sa fac mai intai? Aceasta este intrebarea pe care o au cei care viziteaza San Diego. Insa gazdele se lauda ca au cu ce se mandri, incepand cu piesele de teatru si terminand cu animalele salbatice. Noi iti recomandam locuri cool de shopping: Carlsbad Premium Outlets, pentru ca iti poti imbogati garderoba cu haine Polo Ralph Lauren, Guess, Gap, platind cu 65% mai putin decat in alta parte. Pentru marci gen: MAC Cosmetics, Gucci, Burberry sau Louis Vuitton trebuie sa ajungi in Fashion Valley. Insa, dupa atatea cumparaturi, sigur ai nevoie de o portie de relaxare. San Diego este considerat capitala sportului si fitness-ului in SUA. Turistii pot practica in voie si ciclism, snorkeling, scuba-diving, tenis sau golf. Restul ramane sa descoperi la fata locului. Info: un bilet avion Bucuresti San Diego este circa 1.000 euro, iar o camera dubla de la 100 euro/noapte.

Spania
Sevilla
In acest oras spaniol, vara sunt 30oC inclusiv in timpul noptii. De aceea, pentru putina racoare, petrecaretii aleg locurile racoroase de pe malurile Trianei: Calle Betis sau Arjona si Torneo. Daca facem o radiografie a cluburilor de noapte din Sevilla, descoperim ca acestea sunt amplasate la maximum 10 minute unul de altul. Tinerii petrec in special in localurile din Isla de la Cartuja. Aproape de Catedrala se poate servi o cafea gustoasa la barul Tenderete, decorat interesant cu antichitati. Tot aici poti asculta live muzica la chitara sau flamenco. Daca ajungi in Antiguedades, nu trebuie sa te sperii de piciorul dezmembrat care atarna de tavan! Mancarea si bauturile sunt deosebit de gustoase. Info: un bilet tur-retur Bucuresti Sevilla este 340 euro, iar o camera dubla circa 100 euro/noapte.

Australia
Sydney
Te invitam la spa-urile din cel mai mare oras din Australia, Sydney. Bineinteles la spa ai voie numai dupa ce ai vazut Casa Operei, Podul din Portul Sydney, Parcul Olimpic, Aquarium-ul, Gradina Zoologica din Taronga si dupa ce ai vizitat imprejurimile orasului: Muntii Albastri, pesterile Jenolan sau Parcul national Kanangra Boyd. Revenind la terapiile de infrumusetare, australiencele se mentin in forma cu masaj suedez pentru decolteu si umeri, masaj indian ayurvedic shirodhara, „diamond body perfection” (cel mai luxos tratament de corp La Prairie): microdermabraziune cu microsfere de diamant pur, perle si cuart si crema de corp Skin Caviar (2 ore, 280 $), sauna cu infuzii de lamaie urmata de o exfoliere cu microsfere de pietre pretioase. Info: un bilet tur-retur Bucuresti Sydney costa circa 1.200 euro, iar un circuit de 14 zile in Australia 2.500 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Culmea machiajului... la volan!
Culmea machiajului... la volan!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân