Perfect man un cliseu?

Exista un El pentru fiecare dintre noi.
  • Publicat:
Perfect man un cliseu?
Perfect man un cliseu?

Exista un El pentru fiecare dintre noi. Cu siguranta avem de-a face cu un adevar ce nu poate fi contestat. Mai stim ca fiecare etapa de varsta aduce in prim-plan un alt El. In adolescenta „merge” un Fat-Frumos, mai tarziu cerintele cresc, iar El trebuie sa fie direct proportional cu aceste nevoi.

Dezamagirile, insa, nu intarzie sa apara. Il tot cautam, dar El tot nu se lasa gasit. Oare suntem noi prea exigente sau Ei prea departe de ceea ce ne-am dori? Capat suferintei si cautarii punem atunci cand intelegem ca „perfect man“ poate fi orice barbat, cand dobandim suficienta disponibilitate si spirit de observatie.

Si ar mai fi ceva! „Imperfectiunile sunt cele care ii fac pe oameni mai interesanti”, dupa cum ar spune cu tarie cea al carei ultim film se numeste chiar „The perfect man”, Heather Locklear. 

Imaginea de Fat-Frumos

Pe Fat-Frumos l-am cunoscut in copilarie citind basme. El avea ochii ca azurul, par balai, pieptul puternic si trupul tras prin inel. Am visat la el aievea si am proiectat fara sa vrem mitul printului care vine pe un cal alb si ne cere de nevasta. La toate acestea se adauga simtul justitiar.

Fat-Frumos invingea in lupte dure zmeii si era dorit de printesa care nici macar nu-l vazuse! Aceste atribute sunt si astazi suficiente pentru a trezi dorinta de a fi cu el. Asadar, Fat-Frumos era rasplatit pentru eroicele fapte cu o eterna iubire, iar fericirea domina aceasta uniune.

Imaginea de scena

In ziua de azi „conceptul” s-a schimbat pe ici pe colo. Trasaturile fizice in mare parte s-au pastrat, insa, la blondul de basm se adauga imaginea latino. Cei care apar in reclame, reviste, pe podium intr-o prezentare de moda sunt la mare cautare.

Imaginea socio-profesionala

Se pare ca atunci cand atentia este indreptata intr-o directie socio-profesionala, concurentiala, alegerea este legata de existenta unui barbat inferior tie din acest punct de vedere. In ochii lui, tu vei fi cea mai frumoasa, desteapta si sexy, iar el te va mobiliza prin simpla sa prezenta. Ai ghicit! O perioada de timp o astfel de relatie chiar functioneaza, pana cand intervine rutina sau cand scopul a fost atins.

Imagina pshio-afectiva

Uneori, femeile au nevoie sa fie considerate dragute si amabile, si se comporta in asa fel incat persoanele de sex masculin din jurul lor sa devina dependente de astfel de servicii. Ii ajuta, ii sfatuiesc, motiv pentru care, de multe ori, relatia se transforma dintr-o simpla atractie, intr-o relatie autentica.

Imaginea unui om asezat

La 20 de ani, iti doresti o frumoasa poveste de dragoste si iti doresti o casa a ta, o masina luxoasa, precum si vacante exotice. Fireste, cel care iti ofera toate acestea devine barbatul ideal. Il vrei! Iar aceasta dorinta nu este umbrita nici de starea lui civila si nici de faptul ca are o bogata experienta de viata si ca astfel poate domina usor relatia. Amanunte nesemnificative am putea spune…

Macho in every man

Ce este „the perfect man”? Este proiectia pe care noi, femeile, o avem despre un barbat, in functie de nevoile noastre la un moment dat. „El“ capata stralucirea unui ideal prin intermediul atributelor pe care fiecare dintre noi le formulam constient sau nu. Intelept si benefic ar fi ca atunci cand ne alegem partenerul, el sa fie acel barbat ideal atat de asemanator cu noi, dar totusi diferit.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Best Bikini Bodies
Best Bikini Bodies
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân