Oprah Winfrey: reţeta celei mai bogate femei din lume

La cei 61 de ani ai săi, Oprah Winfrey este una dintre cele mai puternice femei din lume şi cea mai bogată dintre ele. Supranumită “micul recitator”, la vârsta de trei ani Oprah reuşea să citească şi să recite pe de rost versete întregi din Biblie
  • Publicat:
Oprah Winfrey: reţeta celei mai bogate femei din lume

La cei 61 de ani ai săi, Oprah Winfrey este una dintre cele mai puternice femei din lume şi cea mai bogată dintre ele. Supranumită “micul recitator”, la vârsta de trei ani Oprah reuşea să citească şi să recite pe de rost versete întregi din Biblie.

Şi-a început cariera în mass-media la un post de radio din Nashville şi, în scurt timp, a intrat în lumea televiziunii, devenind co-prezentatoare al unui program de ştiri, la 31 de ani, matinalul său devenind cel mai vizionat talk-show din SUA. De-a lungul anilor, Oprah a reuşit să atragă audienţe de peste 16 milioane de telespectatori, un minut de publicitate din emisiunea sa ajungând să coste peste un milion de dolari. De ce este Oprah un exemplu pentru miliarde de femei din întreaga lume? Pentru că a reuşit să-şi construiască o carieră impresionantă de una singură, îmbogăţindu-se pe propriile sale eforturi, fără a avea în spate o familie înstărită sau o moştenire impresionantă. Urmele lăsate de Oprah în industria televiziunii trec de clasicile poveşti, starul reuşind să facă schimbări importante în mass-media şi în cultura populară americană.

 

 

Gazdă a celui mai urmărit talk-show din America, starea de spirit a vedetei, căldura şi personalitatea bine conturată au fost calităţi care au ajutat-o să obţină tot ce îşi dorea de la invitaţii săi, inclusiv detalii intime, în exclusivitate, dar şi să devină a treia femeie de divertisment care să deţină propriul studio, după Mary Pickford şi Lucille Ball. Mai mult decât atât, în anul 2013, Oprah Winfrey a fost decorată cu Medalia Prezidenţială a libertăţii Statelor Unite ale Americii. Mogul de media, gazdă de televiziune, actriţă, producător şi cu multe acte caritabile la activ. Cam astea sunt “funcţiile” care o caracterizează pe Oprah şi care i-au adus o avere estimată la aproximativ 3,2 miliarde de dolari. După ce a devenit un adevărat brand, Oprah şi-a deschis un canal propriu de televiziune, numit OWN (Oprah Winfrey Network) şi a fondat o şcoală de fete în Africa de Sud, numită Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls, în care a investit nu mai puţin de 40 de milioane de dolari.

 

Unde locuieşte cea mai bogată femeie din lume? În Montesito, California, într-o casă realizată în stil georgian, de 23 000 de m2, care includ 14 săli de baie şi 10 şeminee, pe care a plătit 50 de milioane de dolari, la care s-au adăugat cheltuielile renovării. Oprah i-a pus şi un nume – “Promised Land” – frumoasei proprietăţi de unde se bucură de vederea la munte, dar şi la ocean. Pe lângă această casă, Oprah deţine şi un apartament în Chicago, o casă imensă în New Jersey, o proprietate în Florida, o cabană de schi în Colorado, o altă casă în Georgia şi alte terenuri în Maui, Hawaii şi Antigua.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”