„Omul nu poate muri. Omul e veșnic!”- Maica Antonia, EXCLUSIV la Altceva cu Adrian Artene

  • Publicat:
„Omul nu poate muri. Omul e veșnic!

Maica Antonia, stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția, „Acoperământul Maicii Domnului”, este invitata lui Adrian Artene în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”.

Cu blândețe, naturalețe și vorbă bună, discuția se transformă într-o lecție deschisă despre RUGĂCIUNE, DUMNEZEU, SFINȚI, MINUNI. Care este adevărata relație cu Dumnezeu, cum ne adresăm lui, dar și Sfinților și de ce moartea nu trebuie privită ca un sfârșit. De fapt, explică Stareța, moartea este doar o trecerea de la viața de aici, din Valea Plângerii, la viața de dincolo, care este cu adevărat un Rai.

„Pentru mine… moartea e o ultimă taină a bisericii pe care o trăim, de fapt. Trecerea noastră în veșnicie este un moment foarte important,este nuntirea sufletului cu Mirele, cu Hristos. Și așa cum atunci când nenaștem părăsim pântecele Maicii și e o moarte acelei lumi în care noi suntem confortabili, la fel când trecem către Domnul, murim lumii acestea, dar noi nenaștem către adevărata viața, pentru că viața pe care am petrecut-o aici pepământ, pe această vale a plângerii, e doar o pregătire pentru întâlnirea cuDomnul și omul. Nu, omul nu poate muri. Omul e veșnic.

Deci, noi trebuie să ne pregătim de acest moment al morții carepoate veni oricând, de când ne naștem. Și, pentru mine personal, după slujbaÎnvierii, slujba înmormântării este cea mai frumoasă slujbă. Și atunci cândsunt într-un moment de cumpănă sau într-o întristare, o ascult sau o citesc sauascult cântată și dintr-o dată mi se risipește întristarea și revine bucuria.Că te recentrează, vedeți, deșertăciune sunt toate, căci viața aceasta esteumbră și vis, căci în deșert se tulbură tot pământeanul, că de multe ori netulburăm și pentru chestie de nimic.

De asta zic… moartea pentru mine e o taină a bisericii, așa cum sunt și celelalte taine. Nunta, botezul, (…) de fapt în viața cu Dumnezeu totuleste taine. Dar cred că pentru toți creștinii asta trebuie să fie. Mai spune,iarăși, un părinte ceva foarte frumos, prima dată n-am înțeles. De fapt, părintele nostru Mitropolit spune asta, că… atunci când ne naștem, de faptsuntem bătrâni, pentru că ne despart mulți ani de întâlnirea cu Hristos și căpe măsură ce avansăm în vârstă, întinerim pentru că ne apropiem de adevărata viață”, a spus Maica Antonia, la Podcastul ALTCEVA.

 

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

00:00 – Intro

07:13 – Cum să-L ascultăm pe Dumnezeu

10:06 – Părintele Cleopa i-a binecuvântat chemarea monahismului

16:09 – Istoria „Athosului” de la poalele Alpilor

26:51 – Calea către fericire prin rugăciune

29:12 – „Îndreptar” pentru a dialoga cu Dumnezeu și Maica Domnului

35:29 – Toxicitatea iubirii de sine

39:21 – Exerciții pentru detoxifierea sufletului

44:49 – Păcatul risipirii

54:10 – Minunile de la Les Sciernes d’Albeuve

01:01:09 – Cum să cerem ajutorul Sfinților

01:04:02 – De ce să nu ne temem de moarte

01:07:03 – Ce se află dincolo de frontiera morții

01:12:32 – Frica de vulnerabilitate

01:23:08 – „Nimic nu se întâmplă fără ca Dumnezeu să îngăduie”

 

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul. Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTikTok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân