Oana Lis, diagnosticată cu cancer de piele. A suferit deja o intervenție chirurgicală: „Am momente în care cad”

  • Publicat:
Oana Lis, diagnosticată cu cancer de piele. A suferit deja o intervenție chirurgicală: „Am momente în care cad”
Sursa foto: instagram

Oana Lis a aflat recent o veste tulburătoare. Vedeta suferă de cancer la piele, boala din cauza căreia a fost nevoită să apeleze la bisturiul medicilor.

Oana Lis, operată după ce a fost diagnosticată cu cancer la piele

Oana Lis a dezvăluit că în urmă cu o lună a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer de piele, motiv pentru care a și suferit o intervenție chirurgicală de urgență.

Descoperirea a pornit de la o pată banală pe piele care i-a ridicat semne de întrebare. Ajunsă la un control la rutină, a primit un diagnostic fatal: cancer de piele. Diagnosticul a fost unul total neașteptat, într-un moment greu pentru ea și soțul său, Viorel Lis.

Citește și: Carcinomul – cea mai frecventă formă a cancerului de piele – este o necunoscută pentru 91% dintre români

„Doar persoanele apropiate au știut. Acum o lună am fost diagnosticată cu un carcinom, care e o formă de cancer de piele. Practic nu aveam niciun simptom. Am zis să îmi fac și eu analizele și am luat-o așa de la ginecolog, dermatolog. Știind că atunci când treci printr-o perioadă mai grea corpul reacționează, am zis să-mi fac și eu analizele”, a menționat Oana Lis.

Citește și: Carcinomul scuamos: cancerul de piele cu rată de vindecare 97%, dacă e depistat și tratat la timp

Soții Lis traversează o perioadă extrem de grea

Situația extrem de neplăcută pentru cei doi a lăsat-o cu un gust amar pe Oana cu atât mai mult cu cât gurile rele nu s-au putut abține nici măcar într-un moment atât de sensibil și de dificil ca acesta: „Nu sunt puternică mereu. Am momente în care cad, în care plâng, dar nu mai pun la suflet”, a conchis aceasta.

Cancerul de piele, riscul expunerii îndelungate la soare

Cancerul de piele este unul dintre acele diagnostice pe care, cu siguranță, nimeni nu și-ar dori să le primească vreodată, în urmă unei vizite la dermatolog. Din păcate, însă, cancerele de piele sunt tot mai răspândite și, dacă nu sunt depistate la timp, acestea reprezintă o cauză semnificativă de mortalitate, la nivel global.

Leziunile precanceroase și cancerele de piele sunt determinate în majoritatea cazurilor de expunerea prelungită a pielii la radiații UV fără creme de protecție solară (sau utilizarea excesivă a solarului), și în anumite situații de expunere la anumiți factori traumatici de natură chimică, așa cum este fumul de țigară.

Citește și: Bronzul la solar și riscul crescut de cancer de piele

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân