Nadir Tamuz: „Mi-am făcut testarea indicelui HOMA și mi-a ieșit o valoare de 3,5…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Nadir Tamuz a fost, pentru câțiva ani, unul dintre cei mai căutați artiști de la noi din țară. Cu toate acestea, de ceva timp încoace, muzica a ajuns pe planul al doilea, cântărețul de origine libaneză lansându-se în afaceri. Construiește imobile de zor, iar rezultatele nu întârzie să apară!

Astăzi am abordat un subiect mai puțin dezbătut în spațiul public și anume indicele HOMA. Ce reprezintă el, dar și cât de des trebuie să ajungem la medic, ne spune chiar Nadir.

Nadir s-a confruntat cu rezistența la insulină și a fost nevoit renunțe la zahăr

CSID: Nadir, când ai descoperit că ți-a crescut indicele HOMA și cum s-a întâmplat asta?

Nadir Tamuz: L-am descoperit întâmplător, iubita mea bătându-mă la cap să îmi fac analizele că am rezistență la insulină. Ce e drept, începusem să mă îngraș în jurul abdomenului. Acesta a fost și primul semn pe care l-am văzut practic și care m-a determinat să ajung la medic. Mi-am făcut testarea indicelui HOMA și mi-a ieșit undeva la 3,5, ceea ce era mult.

CSID: Care au fost principalele soluții pentru normalizarea indicelui HOMA și o eventuală prevenție pentru diabet?

Nadir Tamuz: Primul lucru a fost să mănânc proteine la orice masă. Și să renunț la zahăr. Eu fiind un gurmand înnăscut, dădeam iama-n orice îmi făcea cu ochiul, însă acum de când s-au născut și copiii, nu prea mai mănânc zahăr mai deloc, poate doar așa ocazional, când ies în oraș. Deci, cam asta ar fi.

CSID: Când este recomandat să ajungem la medic?

Nadir Tamuz: Depinde de vârstă în principiu (n.r. râde), dar cred că măcar de două ori pe an ar trebui să îți faci toate analizele (generale), să vezi exact cum stai.

CSID: În momentul de față ții cont la ce mănânci, la cantități, etc?

Nadir Tamuz: Da, pot spune că țin cont la ce mănânc, dar recunosc că mai și scap la o săptămâna, la două săptămâni în mâncăruri nesănătoase. Dar, în principiu mănânc sănătos, mese cu proteine, salate, etc.

(…) Niciodată nu încep cu carbohidrați la masă. Și dacă mănânc un burger cu cartofi prăjiți, de pildă, întâi mănânc carnea de la burger și după aceea cartofii.

CSID: Cât de des este bine să ne facem testul de rezistență la insulină?

Nadir Tamuz: Testul rezistenței la insulină ar trebui făcut de două ori pe an, acesta este un caz ideal. Un rezultat optim al indicelui HOMA pentru rezistența la insulină este considerat a fi sub valoarea de 2. Așa aveți grijă!

Citește și: Mihai Trăistariu, totul despre reușita implantulului de păr: ” M-a întinerit…” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @misternadir

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân