Motivul incredibil pentru care preşedintele Obama s-a lăsat de fumat

Barack Obama a mărturisit recent că s-a lăsat de fumat pentru că i-a fost "teamă de soţie", potrivit unor afirmaţii ale preşedintelui Statelor Unite surprinse de un microfon rămas deschis luni la New York, relatează AFP, citată de Mediafax.
25.09.2013
Motivul incredibil pentru care preşedintele Obama s-a lăsat de fumat

Barack Obama a mărturisit recent că s-a lăsat de fumat pentru că i-a fost „teamă de soţie”, potrivit unor afirmaţii ale preşedintelui Statelor Unite surprinse de un microfon rămas deschis luni la New York, relatează AFP, citată de Mediafax.

Liderul american, care participa luni după-amiaza la o reuniune ce sublinia asupra importanţei societăţii civile, în cadrul Adunării Generale a ONU, a schimbat câteva glume cu interlocutori de-ai săi, în urma intervenţiei.

Pe banda audio înregistrată de CNN, Obama poate fi auzit, pe când încă se afla în picioare, întrebându-l pe vecinul său dacă s-a lăsat de fumat.

Acesta îi întoarce întrebarea, iar Obama îi răspunde, pe un ton glumeţ şi zâmbind larg, „nu, nu am mai fumat nicio ţigară în ultimii şase ani. Pentru că mi-e frică de soţia mea”.
Fumatul şi lăsatul de fumat al lui Obama a fost un subiect de presă în timpul campaniei sale din 2008 şi primului mandat.
În decembrie, Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al lui Obama din perioada respectivă, a declarat că preşedintele nu a mai fumat de nouă luni. El a recunoscut că lăsatul de fumat a fost o „luptă” pentru acesta, dat fiind stresul la care este supus, dar că a reuşit pentru că este „încăpăţânat”.

Prima Doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a spus în februarie 2011 că soţul ei s-a lăsat de fumat de aproximativ un an. Ea a subliniat, de asemenea, că nu mai vorbeşte despre acest subiect cu el.
„Atunci când cineva face ceea ce trebuie să facă, nu îl verifici”, a spus ea în glumă.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români