Monica Pop se luptă de ani de zile cu cancerul la colon, dar nu a renunțat niciodată să lupte: „M-am tratat numai în România”

Monica Pop se luptă de ani de zile cu cancerul la colon.
  • Publicat:
Monica Pop se luptă de ani de zile cu cancerul la colon, dar nu a renunțat niciodată să lupte: „M-am tratat numai în România”

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală, Monica Pop, trece de ani buni prin momente dificile. A fost diagnosticată cu cancer la colon. Deși a fost operată de 5 ori, ultima dată fiind în vara lui 2022, aceasta nu și-a pierdut speranța că se va vindeca la un moment dat. 

Monica Pop, despre diagnosticul primit de la medici

Monica Pop suferă de mai bine de 10 ani de cancer la colon, însă niciodată nu a renunțat să lupte și să spere că într-o zi se va vindeca. Aceasta i-a încurajat pe alți bolnavi de cancer să nu se lase bătuți și să lupte în continuare.

„Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (”boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a detaliat celebrul medic oftalmolog pe Facebook.

Citește și: 13 vedete care s-au vindecat de cancer. Monica Pop: „M-am tratat numai în România, exclusiv”

Nu a luat în seamă simptomele

Înainte de a fi diagnosticată cu cancer de colon, oftalmologul nu a dat importanță simptomelor și a crezut că e ceva trecător. Avea dureri îngrozitoare și credea că suferă de colon iritabil.

„Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi. N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic.

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis: „Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva’. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita.”, povestea cu ceva timp în urmă Monica Pop, la Antena 3.

Sursa foto: captură video Antena 3

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan