Maşina care merge cu…aer, un vis devenit realitate

Indienii de la compania Tata Motors intenţionează să lanseze în viitorul foarte apropiat un automobil care, în loc de benzină sau motorină, funcţionează doar cu ajutorul aerului comprimat. Astfel, maşina Airpod, cum a fost numită invenţia companiei care deţine brandurile Jaguar şi Land Rover, ar putea fi pe lista de dorinţe a multora dintre noi, mai ales dacă ţinem cont de costurile de achiziţie, uşurinţa cu care poate fi manevrat autovehiculul şi emisiile poluante extrem de reduse, dacă nu chiar inexistente.
17.10.2013
Maşina  care merge cu...aer, un vis devenit realitate

Indienii de la compania Tata Motors intenţionează să lanseze în viitorul foarte apropiat un automobil care, în loc de benzină sau motorină, funcţionează doar cu ajutorul aerului comprimat.

Astfel, maşina Airpod, cum a fost numită invenţia companiei care deţine brandurile Jaguar şi Land Rover, ar putea fi pe lista de dorinţe a multora dintre noi, mai ales dacă ţinem cont de costurile de achiziţie, uşurinţa cu care poate fi manevrat autovehiculul şi emisiile poluante extrem de reduse, dacă nu chiar inexistente.

Această tehnologie nu este o noutate, ideea de bază fiind creată încă din anul 1991 când inginerul Guy Negre, prin intermediul tehnologiei MDI, a contribuit la construirea mai multor produse, în încercarea de a găsi soluţia pentru motorul care să nu polueze, dar care să dezvolte suficienţi cai putere pentru ca maşina să fie dorită de clienţi.

Cu toate acestea, lucrurile s-au împotmolit şi nimic nu s-a concretizat, până în momentul în care Tata Motors a readus în discuţie această tehnologie şi a început să aducă îmbunătăţiri la ideile deja existente. Astfel, ajunşi în 2013, indienii declară că sunt pregătiţi să înceapă producţia de astfel de maşini eco iar viteza cu care va putea rula autovehiculul este de 100 de kilometri la oră. În acest ritm, până la sfârşitul anului, este foarte posibil ca maşina ieftină şi nepoluantă să devină realitate.

Sursa: theverge.com

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea