Marea Britanie e în sărbătoare – Ducesa de Cambridge a născut un băieţel. Felicitări şi să le trăiască!

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează BBC, citată de Mediafax.
  • Publicat:
Marea Britanie e în sărbătoare - Ducesa de Cambridge  a născut un băieţel. Felicitări şi să le trăiască!

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează BBC, citată de Mediafax.

Bebeluşul s-a născut la ora locală 16.24 (18.24, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,79 kilograme. Prinţul William a asistat la naştere.

Potrivit surselor citate de presa britanică, prinţul William i-a telefonat reginei Elizabeth a II-a de la maternitate pentru a o anunţa despre naşterea fiului său. Apoi, prinţul William a vorbit cu tatăl său, prinţul Charles, şi cu fratele său, prinţul Harry. Familia Middleton a fost şi ea înştiinţată înainte de anunţarea publică a informaţiei.
După doar câteva minute, anunţul oficial referitor la naşterea bebeluşului regal a fost plasat pe un panou din faţa Palatului Buckingham. Anunţul a atras aplauzele celor câteva mii de persoane care s-au adunat luni în faţa Palatului Buckingham în aşteptarea naşterii bebeluşului.

Numele bebeluşului regal britanic ar putea fi anunţat în momentul în care acesta va părăsi, alături de mama sa, ducesa de Cambridge, clinica St. Mary din Londra, afirmă Max Foster, corespondent al televiziunii CNN.
Titlul oficial pe care îl va deţine fiul prinţului William va fi „Alteţa sa regală prinţul de Cambridge„, aşa cum a anunţat în această lună serviciul de presă al Palatului St. James.
Numele prinţului William a fost anunţat la câteva zile după naşterea sa, iar cel al fratelui său, Harry, a fost făcut public la externarea lui, alături de mama sa, prinţesa Diana, din aceeaşi maternitate londoneză.
În schimb, în 1948, britanicii au fost nevoiţi să aştepte aproape o lună pentru a afla prenumele prinţului Charles.
Pe de altă parte, casele de pariuri din Marea Britanie mizează pe numele George.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, şi soţia sa, Michelle, i-au felicitat, marţi, pe prinţul William şi ducesa Catherine pentru naşterea primului lor copil, informează BBC.

„Le dorim să aibă parte de toată fericirea şi binecuvântarea pe care le aduc momentul în care devii părinte”, au declarat Barack Obama şi soţia sa, Michelle, într-o declaraţie remisă de Casa Albă.
Totodată, Barack Obama a spus că bebeluşul regal se naşte „într-un moment de promisiuni şi oportunităţi” pentru SUA şi Marea Britanie. „Având în vedere relaţia deosebită dintre ţările noastre, poporul american este bucuros să se alăture cetăţenilor Marii Britanii pentru a sărbători naşterea micului prinţ”, a mai spus preşedintele Barack Obama.

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân