Julia

Cand vine vorba despre cele mai cunoscute femei de pe planeta, bineinteles si Julia Roberts este mentionata. Considerata "femeia cu zambet perfect", Julia a condus timp de cativa ani si in topul celor mai bine platite actrite din lume (valabil si pentru c
  • Publicat:
Julia
Julia

Dupa parerea unora, oamenii se impart in doua categorii cei care o adora pe Julia Roberts si o considera o femeie foarte frumoasa si o actrita talentata si cei care nu o suporta. Insa ea nu ramane indiferenta nimanui. Nu conteaza de care parte te afli, povestea ei merita cunoscuta si mai ales sfaturile ei pentru salvarea planetei aplicate. Julia Fiona Roberts s-a nascut la 28.10.1967 in Smyrna, Georgia. Nici prin gand nu-i trecea ca va deveni actrita. Si inca una foarte populara. Dragostea pentru animale a facut-o sa viseze la meseria de medic veterinar. Cu toate acestea a studiat jurnalismul. Si totusi, cum a ajuns sa joace in filme? S-a inspirat de la fratele sau, Eric Roberts, care incepuse sa aiba succes cu actoria. In plus, mai are o sora tot actrita: Lisa Roberts Gillan. Julia nu doar ca a reusit sa obtina roluri, ci a devenit una dintre cele mai bine cotate si remunerate actrite. A debutat in 1988 in pelicula „Mystic Pizza”. Primul mare succes l-a inregistrat cu rolul din filmul „Pretty Woman” (1990) pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar, rol cu care a ramas si in memoria publicului. Pana in prezent, vitrina ei cu premii, numara 34 de trofee printre care si mult-ravnitul Oscar (pentru rolul din „Erin Brockovich”). De altfel, a mai fost nominalizata de 36 de ori. Desi a incercat mai multe stiluri de personaje, publicul o iubeste pentru rolurile din comediile romantice.

Formula completa
Nici la capitolul dragoste nu a stat rau niciodata. Timp de 2 ani a fost casatorita cu muzicianul Lyle Lovett, care era cu 10 ani mai mare decat ea, iar in 2002, l-a luat de sot pe Daniel Moder, un cameraman. Au impreuna trei copii. Ultimul venit in familia Moder, Henry Daniel, a fost conceput natural. Ceilalti doi fratiori ai lui (care au aproape 3 ani) Phinnaeus Walter si Hazel Patricia au fost conceputi in vitro.  

Familista fara contracte publicitare
De cand este familista cu norma intreaga si nu a mai castigat castinguri pentru roluri de succes (nu ca si-ar fi dorit cu tot dinadinsul asa ceva), Julia a fost taiata de pe prima lista a multor firme mari, care mai deunazi o doreau ca imagine pentru produsele lor. In primavara anului trecut, spre exemplu, cei de la Dior care o vedeau ca simbolul unui nou parfum au renuntat la idee, deoarece Julia nu mai este faimoasa. „Nu ne mai intereseaza. Cautam alte figuri celebre posibile promotoare”, a declarat un reprezentant al celebrei case pentru ziarul America’s New Post. De ce? Regulile sunt drastice si simple: atat timp cat esti in atentia publicului (nu neaparat doar pentru fapte pozitive) si oamenii (a se citi cumparatorii) sunt curiosi sa afle ce haine porti, ce mananci, cu cine te iubesti etc., esti numai bun de semnat contracte publicitare.

Fara violenta!
Actrita nu mai poate omori paienjeni de cand a pus vocea unui astfel de personaj in povestea pentru copii Charlotte’s Web. Roberts a aratat mult mai multa compasiune fata de aceste creaturi dupa acest film, subliniaza site-ul www.femalefirst.co.uk. Ea a explicat: „Pana acum ii omoram. Ceea ce spune multe, avand in vedere ca am doi copii in casa. Voi incerca sa fiu curajoasa, sa-i capturez intr-un recipient special si sa-i dau afara din casa”.

Save the Planet!
La fel ca si personajul Erin Brockovich, Juliei nu-i este indiferent faptul ca planeta noastra se imbolnaveste. Ea se implica in actiuni pentru reducerea poluarii. A fost prezenta chiar si pe platourile de la Oprah pentru a vorbi oamenilor despre chinurile in care se zbate planeta si ce putem face pentru a o salva. Militeaza pentru folosirea combustibilului biodiesel, in special pentru autobuzele scolare. Familia Moder are o ferma in New Mexico, zona unde se defriseaza suprafete impresionante de padure. Folosindu-se de numele sau, Julia, lupta pentru a convinge autoritatile sa opreasca astfel de actiuni. Mai mult, le vorbeste copiilor sai despre cat de important este sa reciclam: „Pentru ca noi usor, usor, am creat probleme plantei in care traim tot asa usor, usor, trebuie sa le rezolvam. Ori de cate ori merg la un magazin cu o sacosa pe care am luat-o de acasa ma simt foarte bine. Toate aceste lucruri marunte chiar ajuta planeta”.

Intre puicuta si lungana
Cum se descrie o femeie admirata de milioane de oameni, barbati, femei si copii deopotriva? „Sunt prea inalta pentru a fi o fetita si nu am avut niciodata suficiente rochii pentru a fi o doamna. Sunt undeva intre o puicuta si o lungana.” Sau „Sunt doar o persoana obisnuita care are o slujba extraordinara.” Necosmetizata? „Culoarea naturala a parului meu este un gen de blond inchis. Iubesc palariile, iar cand cineva are parul murdar sunt un accesoriu foarte bun.” Totusi nu vrea sa se desparta de haine in fata camerelor: „Nu am jucat in nici o scena nud. Nu vreau ca profesoara mea de algebra sa stie cum arata fundul meu”. Remuneratii? A inceput cu 50.000 de dolari pentru rolul din „Mystic Pizza” si a culminat cu 25 de milioane de dolari pentru rolul din „Mona Lisa Smile”. Intre timp, a mai primit 10 milioane de dolari pentru „Ocean’S Eleven”, 15 pentru „Nothing Hill”, 12 pentru „My Best Friend’s Wedding” etc. Vi se par o gramada de bani? Ei bine, pentru rolul din „Erin Brockovich” a mai castigat 20 de milioane de dolari. La ce va asteptati, doar este una dintre cele mai bine platite actrite din lume, chiar daca nu mai este fruntasa acestui top.

Mancare sanatoasa si sport
Julia Roberts nu prea a avut probleme cu kilogramele in plus. Bineinteles, ca orice vedeta, are o imagine de intretinut si mai ales ca mama este preocupata de sanatatea familiei sale, alegand alimente proaspete si sanatoase. Dupa ce a nascut a apelat la un specialist in nutritie si la unul in sport pentru recapatarea siluetei. In mai 2006, insa a aparut o stire despre cat de ingrijorata este ea pentru ca slabeste si se teme pentru sanatatea sa. Atunci cantarea 47 de kilograme, desi are o inaltime de 1,75 m. Apropiatii sustineau ca Julia era foarte stresata din cauza cresterii celor doi gemeni de 18 luni (pe atunci) si din cauza spectacolului de pe Broadway in care performa.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Ana Maria Prodan
Ana Maria Prodan
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”