Ana Maria Prodan

Prezentatoarea matinalului de la Romantica TV are o silueta perfecta, desi mananca tone de ciocolata. "Asta am facut din copilarie", spune ea. Insa stie ca sportul o salveaza intotdeauna.
  • Publicat:
Ana Maria Prodan
Ana Maria Prodan

„La o ora dupa masa, merg la sala si muncesc. Iar daca nu ajung, am o curte mare in care topai si apoi merg pe bicicleta.” Cand locuia in Statele Unite, mergea la sala de sport la 5 dimineata, imediat dupa ce se trezea. „In Romania, as vrea sa creez un astfel de loc in care sa faci sport la orice ora ti-ai dori.” Intentioneaza sa puna in practica aceasta idee la iarna. Iata cateva exercitii care ne ajuta sa scapam repede de… efectele ciocolatei asupra siluetei.

Pentru umeri
Exercitiul cu gantere ne face sa ne gandim la o zona ignorata de majoritatea oamenilor – umerii. Ganterele nu trebuie sa fie foarte grele. E de ajuns sa aiba un kilogram si jumatate. Trebuie doar sa departam picioarele si sa ridicam bratele. Se fac in jur de 8 repetari la inceputul zilei. Ana Maria a avut ani buni un program strict la sala de sport. „Acum, insa, chiar daca vreau, nu am cum sa imi fac un orar, pentru ca nu-l respect. In SUA, ma antrena cumnatul meu, Anthony.” Alaturi de el si de alti americani vrea sa deschida o sala de sport „Ca in Bronx: cu program non-stop si fara fite. In Statele Unite, oamenii se duc sa munceasca la sala. In Romania, in mai toate salile de sport, majoritatea isi etaleaza hainutele”, spune ea.

Pentru piept
Cu acest exercitiu, iti intaresti musculatura doar cu ajutorul gravitatiei si a greutatii corporale. In plus, miscarea de rotatie pe care o faci (cu mana in sus) iti mentine muschii contractati. Trebuie neaparat sa stai pe varfuri, sa faci flotari si sa ridici alternativ bratele sprijinind corpul in cealalta mana. „Nu spun ca sportul nu e important, dar eu cand iau proportii mananc doar salate”, povesteste Ana Maria Prodan. De obicei, imi pun toate legumele si mult otet si nimeni nu se mai poate apropia de farfuria mea”, rade ea.

Cel mai bun pentru bicepsi
La acest exercitiu ai nevoie de o gantera si de o banda elastica lata –   care se gaseste la orice magazin cu articole sportive. Banda elastica se rasuceste in jurul ganterei. Si gantera se ridica in forta. Ana Maria are un tatuaj pe brat si altele pe abdomen si in curand isi va mai face inca unul. „Imi plac tatuajele si maiourile.” Si pentru acestea trebuie sa fii in forma maxima. „Nici cand ma duc la o intalnire business, atunci cand transfer jucatori, nu aleg o tinuta office. Iar dupa 30 de ani, incep sa se depuna grasimi si atunci trebuie sa lucrezi putin mai mult pentru aspectul tau. Oricum, e o forma de respect pentru tine si pentru cei din jur.”

Cel mai bun pentru abdomen
Abdomenul e, poate, cea mai dificila zona de pe intreg corpul. Aceste exercitii te ajuta sa iti mentii muschii fermi. Importante sunt miscarile de rotatie, iar picioarele ar trebui sa fie intr-un unghi de 45 de grade. „Eu imi verific talia ca sa vad daca sunt in regula”, spune Ana Maria. „Cand observ ca am luat proportii, iau imediat masuri. Cat am stat in Statele Unite, ma luam dupa sora mea. Ea e mai plinuta si tine in permanenta regim alimentar. Si faceam si eu ce facea si ea. Pot sa aleg un singur fel de mancare toata viata, fara sa sufar. Dar imi place sa mananc. In afara de paste, care nu prea imi plac, as gusta absolut orice. Si cel mai mult ciocolata si sarmalute…”

Multumim Intersport pentru accesoriile sportive.

Text: ANDREEA GROZA  
Foto:  ADRIAN STOICOVICIU  
Stilist: CRISTINA NEAGU-PARVU
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cariera mea
Cariera mea
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân