Jorge, despre ruptura de menisc suferită la Survivor România: „Totul e psihologic atunci când ai parte de o accidentare” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Jorge a făcut parte din echipa Faimoșilor de la Survivor România 2023 acolo unde, din păcate, a fost victima unei accidentări nefaste. Astăzi, artistul ne-a oferit un interviu exclusiv în care am povestit despre ruptura de menisc cu care s-a ales în urma concursului, dar și despre perioada de recuperare care a fost una cumplită pentru acesta.

Jorge, despre accidentarea de la Survivor România

CSID: Jorge, cum s-a întâmplat să te accidentezi în Dominicană?

Jorge: Accidentarea a venit pe traseu, intrasem în săptămâna a 4-a de Survivor. Și pe unul din trasee s-a întâmplat să alunec pentru că plouase înainte. Fiind și nisip pe jos, mi-a alunecat piciorul brusc, de aici alegându-mă și cu o ruptură de menisc foarte urâtă.

(…) Durerea de moment a fost imensă, urmând a se și inflama ulterior.

CSID: Când ai ajuns la medic pentru intervenție chirurgicală?

Jorge: După ce m-am accidentat, am fost preluat direct de către ambulanță, pe targă, unde am ajuns de urgență la spital. Am făcut primul RMN, examinare ce mi-a arătat faptul că meniscul meu fusese rupt în 4 locuri.

(…) De călcat, am început ușor ușor să o fac după vreo 2 zile, neștiind că de fapt nu am voie să calc, ajungând să îmi accidentez astfel și cartilajul.

(…) Pentru operație am ajuns în România la mai bine de 3 săptămâni de la incident.

CSID: Cum a decurs intervenția?

Jorge: Intervenția a decurs foarte ușor, am stat o noapte în spital, a două zi eram deja acasă. Însă, faptul că nu am putut pași, faptul că am mers în cârje… a fost cumplit.

(…) În rest, totul e psihologic atunci când ai parte de o accidentare. Eu deja în ultima săptămâna îmi pierdusem răbdarea, tot, simțeam că cedez.

CSID: Recuperarea a fost una facilă? Cât a durat?

Jorge: Recuperarea a fost una groaznică în cazul meu. După intervenție, am așteptat 5 săptămâni până să calc pentru prima oară cu piciorul stâng. Între timp am făcut exerciții acasă, dimineață, la prânz și seară cu tot felul de aparate, pentru flexie, etc. Am făcut exerciții de întărire a musculaturii, fac în continuare și azi deși au trecut aproape 4 luni de la intervenție.

(…) Încă nu mă pot numi recuperat total, mă doare când mă aplec, nu am voie să fac genoflexiuni decât până la 90 de grade, musculatura încă are nevoie de întărire, de refacere. Dar este cea mai grea recuperare la care puteam să mă gândesc!

CSID: Ai mai accepta o provocare precum Survivor România?

Jorge: Clar aș mai accepta o provocare de genul. Aș fi mult mai precaut cu mișcările și cu entuziasmul. Dar da, aș pleca și azi înapoi la Survivor!

Citește și: Alexandru Abagiu, secretul unui stil de viață sănătos: „De când am început acest nou stil de viață în care dau atenție grupelor de nutrienți, am văzut rezultate rapid” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân