Iulia Sălăgean, despre celiachie: „În cazul meu, complicațiile puteau fi fatale” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Cunoscută publicului drept fosta parteneră de viață a lui Alex Bodi, Iulia Sălăgean ne-a acordat astăzi un interviu în care am vorbit despre celiachie, diagnostic cu care s-a confruntat când era doar un copil.

Iulia Sălăgean a avut intoleranță la gluten

Când ai fost diagnosticată cu celiachie și de ce?

Am fost diagnosticată cu celiachie la 3 luni și 3 săptămâni, după ce laptele matern a fost suplimentat cu laptele de pe piață și a fost adăugat și grișul în diversificarea alimentară.

A fost nevoie de tratament în cazul tău sau boala a trecut de la sine?

A fost nevoie de un tratament medicamentos până când eu mi-am revenit fizic. După care a fost nevoie de un regim strict din care au fost eliminate foarte multe alimente. Rămânând foarte puține din care eu am putut să trăiesc. (…) Până și apă plata trebuia fiartă pentru a o putea consuma.

În momentul de față mai ai intoleranță la gluten? Cum arată dieta ta?

În momentul de față mai există intoleranță la gluten. Dietă mea este una cât se poate de sănătoasă. Glutenul a fost adăugat în dieta mea treptat după vârstă de 14 ani când au început să apară simptomele. Cu toate acestea, eu consum glutenul foarte rar și în cantități foarte mici. Spre exemplu, mănânc o felie de cozonac de sărbători.

Ce complicații medicale poate aduce cu sine această intoleranță?

În cazul meu, dacă mama mea nu era atât de implicată să mă crească cu acel regim strict, complicațiile puteau fi fatale.

Un sfat pentru cei ce se confruntă cu o astfel de afecțiune?

Singurul meu sfat pentru oamenii care se confruntă cu această afecțiune este de a consulta un medic specialist și de a respecta cu strictețe regimul alimentar tipic acestei intoleranțe.

Citește și: Plicatura gastrică, procedura la care a apelat și Vica Blochina: „Sfătuiesc toate doamnele de pretutindeni ca, atunci când pierd lupta cu kilogramele, să ajungă la medic” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân