Ioan Prisecaru, despre condimentele care ne purifică: Sunt extraordinare| Altceva cu Adrian Artene

  • Publicat:

Invitatul lui Adrian Artene într-un nou episod al podcastului „Altceva” a fost Ioan Prisecaru, cunoscut și ca „milionarul din Topul Forbes”. Printre altele, Prisecaru este și autorul mai multor cărți de dezvoltare personală și vindecare energetică.

El a vorbit, printre altele, despre documentarea sa în materie de alimentație și despre cum a descoperit cât de importante sunt condimentele în viața noastră de zi cu zi.

Potrivit acestuia, există anumite alimente care ne pot purifica și care pot îmbunătăți semnificativ viața.

„Organismul ne vorbește în fiecare clipă și de asta după ce mâncăm ceva este bine să fim atenți la efectul mâncării în corpul nostru. Dacă ne simțim bine, atunci mâncăm în continuare. Dacă nu ne simțim bine, ne oprim.

Mă duceam în concediu și îmi plăcea să dau familiei cele mai frumoase daruri și, bineînțeles, alegeam restaurante în care se mânca bine. Ei, de fiecare dată când ne duceam într-un restaurant în care consumam multă carne, toată familia mea era tristă. Și eu nu înțelegeam. Noi ne simțeam bine acolo la restaurant, era frumos, în general, dar, dintr-o dată, în toată familia mea era tristețe. Nu același lucru s-a întâmplat când ne-am dus la un restaurant vegetarian”, povestește Ioan Prisecaru la Altceva cu Adrian Artene.

Milionarul din Forbes spune că mirodeniile locale sunt mult mai bune decât cele importate de peste mări și țări.

„Am mers la un restaurant vegetarian, întâmplător sau nu, indian, unde se mănâncă în general condimentat și a fost o mare veselie în familie. Acesta a fost punctul de plecare în căutarea mea spre alimentația intens condimentată. Am creat o metodă prin care omul să se purifice cu ajutorul condimentelor. Deci este foarte simplu. Eu nu iubeam condimentele deloc. Acum am ajuns să iubesc condimentele mai mult decât orice mod de abordare. Toate condimentele care cresc la noi ne pot purifica. De ce? Pentru că noi suntem obișnuiți cu condimentele noastre. Ei, în timp, am învățat să folosesc și alte condimente. Dacă vrei să ai performanță mai mare în alimentație, atunci adopți și condimente care cresc și în India. Curcuma, de exemplu. Curcuma este, după cercetările specialiștilor, este cel mai eficient condiment din lume.

Noi n-avem curcuma, dar avem usturoi, de exemplu. Usturoiul este fabulos. Ceapa este fabuloasă, pătrunjelul. Și rădăcina, și tulpina. Mărarul, toate. Salvia, cimbrul, toate acestea sunt extraordinare pentru viața noastră. Este bine să ne dăruim timp pe care să-l petrecem în bucătărie”, mai spune el.

Podcastul Altceva cu Adrian Artene în cadrul căruia invitat a fost Ioan Prisecaru poate fi urmărit INTEGRAL aici:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News