Ioan Prisecaru, despre stilul de viață al călugărilor de pe Muntele Athos: „Ei mănâncă o dată pe zi” | Altceva cu Adrian Artene

  • Publicat:

Ioan Prisecaru a dezvăluit, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, ce a descoperit în momentul în care a început să se documenteze despre alimentația călugărilor de pe Muntele Athos. Ba mai mult, a fost printre ei și a văzut cu ochii săi ce stil de viață activ au.

„Cu cât mâncăm mai intens condimentat, cu atât suntem mai viabili, mai puternici, mai viguroși. Nu întâmplător chinezii, care consumă foarte multă mâncare condimentată, poporul chinez este un popor care nu prea a avut acces la mâncare. Dacă ne uităm în trecut, ei sunt foarte mulți și au resurse limitate. Ei, când am fost în China am ajuns să mănânc așa cum mănâncă chinezii, intens condimentat și puțin. Deci dacă mănânci intens condimentat, nu mănânci mult. Orice mâncare introdusă în organism înseamnă o sarcină pentru organism. De asta, de exemplu, acum este fastingul un model de abordare a relației cu hrana. Nu sunt întru totul de acord cu fastingul. De ce? Pentru că Dumnezeu ne-a dat să mâncăm pe pământ.

Cu toate astea, este bine să mâncăm cât mai puțin. Am fost la Muntele Athos. Acolo, călugării mănâncă o dată în zi și mănâncă foarte puțin și muncesc toată ziua. M-am uitat la unii călugări care au activități de întreținere, de curățenie. Toată ziua aleargă și mănâncă foarte puțin. De ce acești călugări mănâncă atât de puțin? Pentru că ei mănâncă sănătos. Acolo, la Muntele Athos, se mănâncă foarte sănătos. După ce am venit de la Muntele Athos, deja am mai prins încă un argument în vederea adoptării unei alimentații sănătoase. Dintr-o dată am zis așa: ‘Dacă un călugăr mănâncă atât, eu de ce să mănânc atât?’”, spune Prisecaru.

Podcastul Altceva cu Adrian Artene în cadrul căruia invitat a fost Ioan Prisecaru poate fi urmărit INTEGRAL aici:

Urmărește CSID.ro pe Google News