Hong Kong

Hong Kong este o metropola plina de fum, cu aer incarcat, cu 260 de insule si o dragoste nebuna pentru zgomot. Pana si relaxarea se poate lega de galagie... Insa, este atat de fascinant, incat la plecare te insoteste senzatia ca nu ai putut vedea decat o
  • Publicat:
Hong Kong
Hong Kong

Unii spun ca „the best of Hong Kong” este senzatia de a fi prins in mijlocul contradictiilor unui oras chinez cu influente din toata Asia, dar si puternice accente vestice. Altii spun ca Hong Kong este un mediu prolific pentru afaceri, iar altii sunt fascinati de toate elementele sale: de la cladirile si panourile hi-tech pana la temple, discoteci, parcuri, teatre, gastronomie si magazine. Pentru a afla in care dintre categorii te incadrezi, trebuie sa-l explorezi. Cat iti faci bagajele trebuie sa stii ca, din punct de vedere meteorologic, Hong Kongul este ideal de vizitat in octombrie, noiembrie si decembrie, limbile oficiale sunt cantoneza, mandarina si engleza, iar la vama trebuie declarate bauturile alcoolice si tutunul. By the way, magazinele sunt sublime, reteaua de transport este excelenta, la spa tratamentele sunt inedite, festivalurile au teme cel putin interesante, iar mancarea este sanatoasa, desi stranie pentru non-asiatici.

Show multimedia record
Spectacolul multimedia din jurul celor 33 de cladiri de langa portul Victoria, care sincronizeaza muzica si naratiunea cu luminile laser, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare show permanent de sunet si lumini din lume. Uluitorul spectacol celebreaza prin cele cinci teme – „Desteptarea”, „Energia”, „Soarta”, „Parteneriatul” si „Sarbatoarea” – energia, spiritul si diversitatea. In zilele festive, sunt lansate din mijlocul portului focuri de artificii. Pentru o excelenta vizualizare a simfoniei luminii, se ia cina pe un vas de croaziera sau se pot face plimbari pe tarm. Printre festivalurile organizate aici, merita sa amintim Parada dragonilor de Anul Nou chinezesc (24-26 ianuarie), Festivalul fantomelor flamande (1 septembrie) sau Festivalul Dumnezeului Maimutelor (7 octombrie).

Itinerarii
Indiferent ca strabati muntii sau lenevesti pe o plaja idilica, Hong Kong, alaturi de toate insulele sale, are un extraordinar capital turistic. De exemplu, Insula Cheung Chau, locuita de pescari, este perfecta pentru a fi explorata la pas sau cu bicicleta. Oricum aici nu sunt masini. Insula Lamma se mandreste cu preparatele pe baza de fructe de mare, obiceiurile neobisnuite ale localnicilor si trupele de teatru. Nu trebuie ratat nici delfinariul din Hong Kong unde se joaca in voie delfini roz, sau parcul Hong Kong Wetland unde traiesc mii de specii de insecte si animale. Tot aici se pot vizita si galerii de arta, teatre si magazine de suveniruri.

Nightlife & shopping
Ca in orice metropola, lumea nu doarme noaptea. In special, turistii. Multitudinea de cluburi de noapte (cele mai in voga – Klong, Tonnochy, BBoss, Dargon-i), casele de toleranta, teatrele,  cinematografele au oferte generoase. Concertele de muzica clasica si expozitiile au loc la Hong Kong City Hall. Shopping se poate face fie in locatii ultramoderne, fie in magazinasele stradale. In buticuri se practica negocierea. Printre recomandarile agentiilor turistice se afla si magazinele HKTA, Stanley si Templul Strazii. Cu exceptia parfumurilor si a lichiorurilor, toate celelalte produse sunt scutite de taxe. Majoritatea magazinelor mari se deschid la ora 10.00.

De-ale gurii
Pe langa preparatele traditionale chinezesti, sunt la mare cautare si gatite cu stil mancaruri indiene, vietnameze, filipineze, malaieziene, singaporeze si thailandeze. Mancarea specifica fiecarei regiuni din China poate fi consumata in restaurantele Causeway Bay, Kowloon. Cel mai mare restaurant plutitor din lume, Aberdeen, se afla pe insula Hong Kong. Este atat de mare, incat nici nu incape intr-o fotografie! Preparatele nu sunt sarate si nici grase si se consuma alaturi de orez. Se uda cu Zhian Jing (vin de orez care se serveste fierbinte), Liang hua pei (rachiu de prune) si Kaolian (whisky). Cele mai populare beri sunt San Miguel si Tsingtao.

„Slefuirea” trupului
Frumusetea asiaticelor este vestita in toata lumea. Nici nu este de mirare la cata atentie acorda ingrijirii. Spre exemplu, doar in spa-urile autohtone se fac peste 500 de tratamente. Iata cateva dintre cele mai deosebite. Ierburi thailandeze pentru stralucirea trupului – intr-un lighean se amesteca iaurt cu ierburi thailandeze si se aplica pe tot corpul. Pielea ramane matasoasa, ca de nou nascut si straluceste. Scrub cu miere si susan – ideal pentru curatarea celulelor moarte si regenerarea pielii normale si uscate. Scrub cu cocos proaspat si infuzie de tumeric – pentru pielea uscata si normala. Demachiant cu tamarind – tamarindul, secretul frumusetii asiaticelor, asociat cu pepene rosu si ovaz, este un excelent demachiant. Alte metode de infrumusetare sunt strivirea unui fruct tropical in palme si curatarea tenului cu el, baile in lapte de soia.

INFO travel
– Revelion: Shanghai – Hainan – Hong Kong – Macao
– Pret: 2.560 euro
– Perioada: 28.12.2005-07.01.2007
– Cazare in camera dubla, cu mic dejun, bufet, 4 pranzuri, 5 cine si cina speciala de Revelion; zboruri si transport la sol; intrarile la obiectivele mentionate in program
– Totemo Travel Club – Bd. Ion Mihalache nr.111, Bucuresti, tel.: (021)224.69.08
www.totemotravel.ro

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
15 lucruri pe care le astepti de la viata
15 lucruri pe care le astepti de la viata
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân