Glynis Johns a murit. Actrița celebră din „Mary Poppins” avea 100 de ani

Actrița Glynis Johns a încetat din viață la vârsta de 100 de ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Glynis Johns a murit. Actrița celebră din „Mary Poppins” avea 100 de ani

Actrița Glynis Johns, cunoscută pentru rolul mamei lui Winifred Banks din „Mary Poppins”, a decedat, joi, 4 ianuarie 2024, la Los Angeles, SUA. Moartea a survenit din cauze naturale, la vârsta de 100 de ani, după cum a anunțat managerul ei. 

Actrița celebră din „Mary Poppins” a murit

Glynis Johns, cunoscută pentru rolul memorabil din „Mary Poppins”, a murit! Mitch Clem, managerul artistei, a declarat public că moartea ei reprezintă „o zi sumbră pentru Hollywood”.

„Lumina ei a strălucit foarte puternic pentru 100 de ani. Glynis a trecut cu putere prin viaţă, cu inteligenţă, isteţime şi o dragoste pentru actorie, afectând milioane de vieţi. Astăzi este o zi sumbră pentru Hollywood. Nu doar că deplângem încetarea din viaţă a dragii noastre Glynis, dar şi sfârşitul erei de aur a Hollywoodului”, a afirmat Mitch Clem, notează BBC.

Înmormântarea lui Glynis Johns va avea loc în Marea Britanie, lângă tatăl său, regretatul actor Mervyn Johns.

Citește și: Actriță celebră, diagnosticată cu cancer pulmonar. „N-am fumat în viața mea”

A fost una dintre cele mai bune actrițe de la Hollywood

De-a lungul timpului, Glynis Johns a jucat în peste 50 de filme și 30 de piese de teatru. În 1964, ea a devenit și mai cunoscută datorită clasicului musical Disney „Mary Poppins”, unde a jucat alături de Dame Julie Andrews. Pelicula a primit atunci cinci premii Oscar.

Actrița britanică s-a născut în Africa de Sud, pe data de 5 octombrie 1923, în Pretoria. Ea și-a început cariera artistică de la o vârstă fragedă. Pe când avea doar 15 ani, și-a făcut debutul pe ecran în „South Riding”, un film britanic al regizorului Victor Saville.

Citește și: Vedetă de televiziune, moartă după o luptă cumplită cu o formă agresivă de cancer. Avea doar 35 de ani

Sursa foto: Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân