Filtreaza atent orice informatie!

Fie ca suntem constienti sau nu, sistemul nostru nervos se comporta asemeni unui burete de absorbtie informationala. Toata informatia ce soseste in cantitati enorme, poate fi blocanta sau constructiva, cu conditia sa cream ocazia depurarii ei prin: comuni
  • Publicat:
Filtreaza atent orice informatie!
Filtreaza atent orice informatie!

Sunt informatii pe care le stocam in mod constient si voit – hrana, ganduri, emotii, sfaturi de diferite feluri etc. La nivel inconstient, lucreaza insa stocarea informatiilor programelor interioare prin care functionam, receptionandu-le insa si pe cele de tip cosmic si planetar. Cum suntem in continuare bombardati de multa informatie – nu putem sa o depuram sau sa o consumam pe toata si de aceea apar stocarile blocante informationale in interiorul psihicului nostru. Astfel, apar disfunctiile comportamentale, de relationare, psihosomatismul, imbolnavirile. Cea mai mare agresivitate ne-o „oferim” chiar noi insine, din cauza faptului ca nu ne apreciem si suntem prea perfectionisti pentru a ne iubi, sustin psihologii.

Cand optimismul te-a parasit
Principalii factori responsabili cu starea de rau in general sunt: odihna insuficienta, autocritica in exces, stresul legat de kilogramele in plus, angajamentele pe care nu le putem onora. Cu alte cuvinte, ne judecam mereu si din cauza programului incarcat, la care adaugam si stresul zilnic, nu ne oferim hrana corespunzatoare, timpul pentru sport si aer liber, ingrijirea ideala a trupului si relaxarea mintii. Rezultatul acestor factori si comportamente este acela ca suntem din ce in ce mai putin optimisti, dispusi la concesii, tristi, taciturni, fara prieteni.

Solutii de ultima ora
Educatia – are acum sansa sa poata schimba abordarea si actul educational. Trebuie constientizat faptul ca sunt deopotriva nocive atat surplusul de informatie (incluzand-o si pe cea afectiva –  relationarea profesor – elev – parinte), cat si faptul ca in prezent copilul sau tanarul sunt considerati doar un recipient in care se toarna informatie. Cibersfera este un concept revolutionar in domeniul realitatii virtuale, initiat in cadrul unui laborator de stiinta de la Universitatea Tehnica Warwick. Vinesh Raja, unul dintre pionierii acestui concept, impreuna cu un designer de ciberspatiu au descoperit ca sfera virtuala poate rezolva o serie de afectiuni si tulburari de natura psihica. Pe peretii interiori ai acestei sfere sunt proiectate anumite imagini elocvente pentru pacientul care se afla situat exact in interiorul ei, asezat comod. Acest tip de proiectie are particularitatea de a crea impresia de natural si real, fiind folosita cu succes in cadrul psihoterapiei comportamentale in cazul unor tulburari precum fobia de insecte, de avion etc. Terapeutul se foloseste de anumite imagini pentru a pune in contact subiectul cu imaginile ce ii creeaza fobia respectiva, prin fenomenul de desensibilizare. Si romanii vor putea urma cat de curand un astfel de tratament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Welcome to London!
Welcome to London!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân