Emmanuelle, regina filmelor erotice a murit! Avea 60 de ani şi suferea de 2 tipuri de cancer!

Unul dintre cele mai celebre producţii erotice din anii '70 şi '80 a fost, fără îndoială, seria Emmanuelle. Producţia franţuzească o avea în prim plan pe Sylvia Kristel, un fost model de orinige olandeză, subţirică şi deosebit de frumoasă. Cu câteva zile în urmă, regina neîncoronată a filmelor erotice a murit după o lungă suferinţă.
Emmanuelle, regina filmelor erotice a murit! Avea 60 de ani şi suferea de 2 tipuri de cancer!

Unul dintre cele mai celebre producţii erotice din anii ’70 şi ’80 a fost, fără îndoială, seria Emmanuelle. Producţia franţuzească o avea în prim plan pe Sylvia Kristel, un fost model de orinige olandeză, subţirică şi deosebit de frumoasă. Cu câteva zile în urmă, regina neîncoronată a filmelor erotice a murit după o lungă suferinţă.

Sylvia Maria Kristel şi-a început cariera ca model la vârsta de 17 ani, a câştigat Miss Tv Europa, vorbea la vremea respectivă 4 limbi străine pe lângă olandeză (franceză, italiană, engleză şi germană), iar în scurt timp a fost cooptată în seria erotică Emmanuelle care a rămas, până în zilele noastre, una dintre cele mai de succes producţii frantuzesti.

După ce a atras atenţia cu interpretarea din această serie, Sylvia a ajuns să joace în zeci de filme erotice atât în Europa, cât şi în Statele Unite.

Problemele familiare care au marcat-o însă de când era copil şi viaţa haotică de mai apoi au adus-o în situaţia de a consuma droguri şi de a se apuca de fumat de la vârsta de 11 ani. În 2001, actriţa a fost diagnosticată cu cancer în gât. În ciuda numeroaselor şedinţe de chimioterapie şi a intervenţiilor chirurgicale, cancerul i-a atacat şi plămânii şi în plus, ca şi când nu ar fi fost de ajuns, în vara acestui an a suferit şi un atac cerebral, fiind spitalizată în stare foarte gravă.

Sylvia Maria Kristel a murit în somn, pe 17 octombrie, la vârsta de 60 de ani, ca urmare a complicaţiilor cancerului pulmonar şi al celui din gât. Actriţa a lăsat în urmă doar un fiu, Arthur Claus, în vârstă de 37 de ani.