Daniela Nane

Ce au in comun Renee Zellweger si Daniela Nane? Pasiunea pentru film, dar si curele de ingrasare in slujba actului artistic. Modelul hollywoodian a fost adoptat cu repeziciune de Daniela, care a trecut de la fructe la prajituri de indata ce a trebuit sa slabeasca.
  • Publicat:
Daniela Nane
Daniela Nane

Ce au in comun Renee Zellweger si Daniela Nane? Pasiunea pentru film, dar si curele de ingrasare in slujba actului artistic. Modelul hollywoodian a fost adoptat cu repeziciune de Daniela, care a trecut de la fructe la prajituri de indata ce a trebuit sa slabeasca.

„Happy End”: 6 kilograme

In urma cu cateva luni, tanarul regizor Radu Potcoava i-a propus Danielei Nane rolul unei mame cu o fiica de 18 ani. Machiajul sofisticat, coafura adecvata si perechea de ochelari de pe nas nu au reusit sa pacaleasca pelicula: Daniela si Ana Lazar, actrita care juca rolul fiicei, pareau mai degraba surori. Singura solutie pentru a spori simtitor „diferenta” de varsta a fost o cura de ingrasare, la care Daniela s-a supus cu destula placere.

„N-am mai tinut cont de orele la care obisnuiam sa mananc. De obicei, micul meu dejun era destul de consistent, urma ceva la pranz, pe la orele 14.00-15.00, iar seara consumam iaurt, mere, lapte cu banana. Cum insa a trebuit sa ma ingras, am inceput sa mananc pizza, inghetata si cam tot ce pofteam.” In doar patru saptamani, Daniela a castigat in greutate sase kilograme si rolul i-a venit ca o manusa.

Slabeste, slabeste, slabeste
Tot ca o manusa i-a venit si lupta cu kilogramele, care a inceput dupa incheierea filmarilor. Nu era prima oara cand trebuia sa recurga la o dieta controlata, la gimnastica si la tratamente corporale. Primele cure de slabire le tinuse in urma cu 15 ani, cand raportul kilograme-inaltime se apropiase de ideal: la 1,75 metri, cantarea 59 de kilograme.

Trebuia sa ajunga insa la 57 de kilograme, mai ales ca era Miss Romania, actrita in devenire si avea o conformatie care lasa sa se vada fiecare imperfectiune! „Am facut atletism si balet si, de atunci, tot timpul mi s-a spus: «Slabeste, slabeste, slabeste!». De atunci, viata mea e o lupta: Slabeste, slabeste, slabeste!”

10 kilograme intr-o luna
Marea provocare a fost revenirea, dupa sarcina, la greutatea normala. Daniela se ingrasase 30 de kilograme, dupa ce mancase tot ce poftise. Multumiti amandoi de rasfatul culinar, mama si bebelusul au trecut cu brio peste episodul nasterii. Cantarul insa avea sa-i aminteasca Danielei ca sarcina lasa urme greu de sters: 17 kilograme in plus. Pe primele 10 si jumatate le-a eliminat intr-o singura luna, dupa ce a incetat sa alapteze si a redus dulciurile si fainoasele din meniu. Lupta mare s-a dat pentru restul de sase kilograme.

De trei ori pe saptamana, in timpul antrenamentelor, balerinele de la Opera Romana au avut un oaspete: timp de 45 de minute, Daniela transpira cot la cot cu acestea si, abia respirand dupa efortul extenuant, mergea la impachetari calde cu alge.  Cand baietelul ei a implinit un an, Daniela arata ca inainte de sarcina si isi insusise lectia perfectiunii: „Daca vrei sa ai un corp frumos, trebuie sa lucrezi pentru asta. Sunt povesti dietele: slabesti 15 kilograme, nu te mai ingrasi niciodata, poti sa mananci ce vrei si oricand.”

Televizorul ingrasa
Experienta in materie de diete si terapii corporale a ajutat-o sa scape destul de usor de cele sase kilograme pe care i le impusese rolul din „Happy End”. Sauna cu ozon, baile in jacuzzi, reflexoterapia, masajul endermologic, electrostimularea si impachetarile cu alge dau rezultate spectaculoase daca sunt combinate cu un regim alimentar strict. Cerealele cu lapte la micul dejun, marul ca gustare, carnea fripta cu salata la pranz si un iaurt seara – cam asta a mancat ca sa slabeasca repede.

A facut si Callanetics – gimnastica americana care i-a redat forma fizica. „Nu eram grasa nici chiar cu cele 6 kilograme in plus, daca as fi avut alta profesie ar fi fost perfect. Pe scena, aceste kilograme nici nu se observa, in schimb pe ecran da.

” Mult mai periculoase sunt variatiile de greutate, pentru ca, in timp, pielea se lasa si nu mai are aceeasi prospetime. Scaderea tonusului poate afecta tenul, poate modifica expresia, poate rapi arma cea mai de pret a unui actor: mimica fetei. Daniela incearca sa previna acest fapt prin tratamente hidratante, prin injectii cu toxina botulinica si prin masaje faciale.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Femeia anului 2006
Femeia anului 2006
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân