Cum fac vedetele bani din piatră seacă! GALERIE FOTO

Dacă un război nu te îmbogăţeşte, trebuie să îţi faci cu adevărat probleme! Este o vorbă care circula în perioada interbelică. Cum o criză financiară seamănă cu un război, înseamnă că e rost de făcut bani. Facem calculele împreună!
  • Publicat:

Dacă un război nu te îmbogăţeşte, trebuie să îţi faci cu adevărat probleme! Este o vorbă care circula în perioada interbelică. Cum o criză financiară seamănă cu un război, înseamnă că e rost de făcut bani. Facem calculele împreună!

Criza financiară a debutat în Statele Unite la începutul anului 2008. La vremea aceea, toată lumea financiară părea că intră în haos. Dar cum în orice fel de criză unii pierd şi, simultan, alţii câştigă, pentru câteva vedete lucrurile au stat chiar… roz.

Este vorba de staruri care au anticipat cumva dezastrul financiar mondial, au făcut mişcări inteligente, au ştiut când să aştepte, când să cumpere, când să vândă.

Aceste mişcări inteligente le-au mărit conturile cu câteva milioane de dolari. Câteva milioane de dolari care, în haosul financiar, chiar contează. Şi contează chiar dacă nu ai conturi tocmai goale!

Kevin Bacon şi-a pierdut banii într-un fond de investiţii, la scurt timp după ce a debutat criza mondială. A aşteptat puţin, a lucrat pentru două filme şi iar a investit. Şi cu această a doua investiţie şi-a rotunjit conturile cu 50 de milioane de dolari.

Shane Filan este un cântăreţ şi compozitor cu origini irlandeze. Îi cunoaşteţi cu siguranţă megahitul „You Raise Me Up”. A reuşit să câştige bani în criza financiară, pe care i-a investit imediat într-o afacere… urât mirositoare. Reciclează gunoi şi conturile lui au crescut cu 30 de milioane de dolari.

Madonna este singura femeie din showbiz care a depăşit un miliard de dolari. După ce a divorţat de cel de al doilea soţ, acesta s-a ales cu un cadou de 75 de milioane de dolari. Extravagant! Dar Madonna n-a plâns mult după bani, pentru că, în plină criză, a câştigat doar din produse pe care e inscripţionat numele sau chipul ei nu mai puţin de 100 de milioane de dolari.

Donald Trump a învârtit miliarde de dolari până acum. Cu siguranţă, dacă cineva îl întreabă cum arată un million (de dolari) ştie exact să descrie cantitatea de bancnote. Criza i-a adus până acum mai bine de 500 de milioane de dolari doar din pieţele de capital.

Larry King a pierdut şi a câştigat. Are 80 de ani şi încă este extrem de activ în business. Pe toată perioada crizei a câştigat din drepturi de autor nu mai puţin de 50 de milioane de dolari.

Despre Bono ştim că are venituri astronomice. În criză, a investit într-o companie de comunicaţii care, iniţial, i-a produs pierderi de 200 de milioane de dolari, apoi i-a crescut veniturile cu jumătate de miliard de dolari. E greu şi să scrii această sumă!

MC Hammer nu mai e în atenţia marelui public, dar criza l-a scos din anonimat. A câştigat din imobiliare, pe care cumva a reuşit să le vândă, 50 de milioane de dolari.

Iar Shaquille O’Neal a reuşit să facă din criza financiară mondială multe zerouri în conturile personale. A scos din afacerile cu petrol câteva zeci de milioane de dolari, venit net.

Să mai spună cineva că nu sunt bune cutremurele financiare mondiale!

Autor: Ioana Georgescu

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân