Cum a descoperit Dan Ciotoi că suferă de cancer: „Am ajuns acasă, aveam niște crampe abdominale puternice”

Solistul a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum a descoperit Dan Ciotoi că suferă de cancer: „Am ajuns acasă, aveam niște crampe abdominale puternice”

Dan Ciotoi, unul dintre artiștii Generației de Aur a avut o perioadă mai grea din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat. La finalul lui 2023, solistul a aflat că suferă de o boală grea. A fost nevoie să consulte mai mulți specialiști pentru a afla ce afecțiune îi punea viața în pericol. 

Cum a descoperit Dan Ciotoi că are cancer

Dan Ciotoi a primit un diagnostic dur din partea doctorilor la finalul anului trecut. În urma unor analize mai amănunțite, interpretul a aflat că are cancer la colon. A ajuns de urgență în sala de operații, dar va trebui să mai treacă prin intervenții chirurgicale, pe viitor.

Invitat recent în emisiunea La Măruţă, el a povestit cum a a descoperit, de fapt, că are cancer. După un turneu susținut în Germania, unde a consumat doar mâncare solidă, artistul a început să se simtă tot mai rău.

Avea dureri puternice la nivelul abdomenului, așa că a mers la medic. Solistul trupei Generic era obișnuit să mănânce ciorbe destul de des. Au început controalele la spitale, iar după mai multe analize, el a aflat diagnosticul dur.

Simptomele care l-au trimis direct la medic

„Eu, de fel, mănânc ciorbe, de aici începe povestea mea, ca să se înțeleagă mai bine. Am plecat într-un turneu, în Germania și nu am mai mâncat ciorbe, am mâncat mai multă mâncare solidă, ce găseam pe traseu. Am ajuns acasă, aveam niște crampe foarte puternice abdominale, semn că se întâmplă ceva. Nu am putut să merg imediat la medic, pentru că urmau alte patru concerte, în țară. După ce am terminat ultimul concert, care a avut loc în Brașov, era o zi de duminică.

Am un prieten doctor, din Sibiu, care are grijă de mine atunci când am nevoie și când mi-a făcut control, mi-a spus că sunt suspect de obstrucție intestinală. Acolo m-au tratat de obstrucție intestinală, dar fără să-mi facă analizele care mi-au fost recomandate inițial. M-au trimis acasă ca fiind sănătos. Pe lângă asta, mi-au descoperit că am și diabet, dar a fost un diagnostic greșit.

Acolo la spital eram pe hrană lichidă și acasă mi-au zis să trec pe hrană solidă. După două zile a început iar să mă doară, îmi era rău, noaptea nu am dormit deloc. Ulterior, am mers la un alt medic și m-am dus la un spital privat din Târgoviște și mi-au făcut CT-ul. Când au văzut rezultatul, m-au trimis de urgență la operație, în București. Mi-au spus că este grav. Practic, la ieșirea din spital mi-au zis că sunt aproape sănătos și după aceea m-am trezit de urgență, la operație”, a povestit artistul, în cadrul emisiunii „La Măruță”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân