Ce este mononucleoza cronică, boala cu care a fost diagnosticat artistul Justin Bieber

  • Publicat:
Ce este mononucleoza cronică, boala cu care a fost diagnosticat artistul Justin Bieber
Sursa foto: instagram @justinbieber

Știm deja că îndrăgitul artist Justin Bieber suferă de #Lyme, însă medicii i-au mai pus un diagnostic dur: mononucleoză cronică, o infecție cauzată în mod frecvent de virusul Epstein-Barr.

Justin Bieber, încă un diagnostic dur din partea medicilor

„Am făcut tot ce se putea pentru a mă simți mai bine, dar boala mea se înrăutățește”, scria artistul în urmă cu un an de zile pe contul său de Instagram.

Bieber a dezvăluit că mononucleoza infecțioasă i-a afectat pielea, creierul și sănătatea în general.

Supranumită și „boala sărutului”, maladia se transmite de obicei prin fluide corporale, în special prin salivă. Și deși nu pare a fi o afecțiune care să ridice mari probleme, aceasta poate prezenta simptome severe pe fondul unei imunități scăzute.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Justin Bieber (@justinbieber)

Citește și: Bolile pe care le poți lua prin sărut: milioane de bacterii și diverse afecțiuni pot fi transmise

Mononucleoza infecțioasă: simptome și tratament

Odată instalată, maladia poate prezenta următoarele simptome:

  • durere în gât
  • dureri musculare
  • oboseală severă
  • febră
  • cefalee
  • erupție cutanata
  • ficat mărit și/sau splină mărită

Boala este confirmată de analize de sânge care pot include și teste pentru a exclude alte posibile cauze ale simptomelor, cum ar fi cele pentru streptococ sau HIV.

Momentan, nu există un vaccin împotriva virusului Epstein-Barr și nici un tratament specific pentru mononucleoza infecțioasă, potrivit medicilor.

Tratamentul presupune în principal ca pacientul să aibă grijă de el, să se odihnească suficient, să mănânce cât mai sănătos și să consume multe lichide.

Și deoarece afecțiunea se răspândește de la persoană la persoană, evitare contactului personal strâns cu persoanele infectate și practicarea unei igiene indicate pot ajuta la prevenția transmiterii virusului. De asemenea, nu se recomandă folosirea la comun a ustensilelor contaminate, precum periuțele de dinți și paharele.

Citește și: Mononucleoza infecțioasă: simptome și tratament

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân