Brigitte Bardot, ca mamă: „Mai bine aveam un câine decât un copil”. Ce relație are cu fiul pe care l-a numit „tumoră canceroasă” când era însărcinată

Pe cât de faimoasă, pe atât de scandaloasă și tumultoasă a fost viața lui Brigitte Bardot. Actrița de origine franceză are un fiu pe nume Nicolas-Jacques Charrier.
  • Publicat:

Pe cât de faimoasă, pe atât de scandaloasă și tumultoasă a fost viața lui Brigitte Bardot. Actrița de origine franceză are un fiu pe nume Nicolas-Jacques Charrier, dar relația dintre cei doi nu a fost niciodată una prea fericită.

Actrița era una dintre cele mai cunoscut sex simboluri în anii 50-60. Încă din copilărie și-a dorit să fie dansatoare, dar și-a început cariera de actriță în 1952. În 1957 s-a făcut remarcată după ce a jucat în pelicula And God Created Woman, iar mai apoi a devenit râvnită de bărbați și considerată „fructul interzis”.

Brigitte Bardot, fără urmă de instinct matern

La vârsta de 24 de ani, Bardot a aflat că este însărcinată, iar în acel moment, lumea i s-a întors cu susul în jos și nu într-un mod bun. La acea vreme, nu își dorea deloc să devină mamă, dar singurul motiv pentru care a păstrat copilul a fost la insistențele lui Charrier cu care căzuse de acord să se căsătorească. Din păcate, relația celor doi a devenit un dezastru, la fel și ziua nunții.

În timpul sarcinii a făcut numeroase drumuri la medici pentru a face avort, dar din moment ce această intervenție era ilegală în Franța la acea vreme, niciun medic nu a vrut să se implice. Ultimul trimestru de sarcină a fost „complet mizerabil” pentru Brigitte Bardot. Paparazzi se adunau în jurul casei ei sperând să o fotografieze în această ipostază.

Actrița s-a temut să meargă la spital, motiv pentru care a decis să nască acasă. În cartea ei, Bardot a descris sarcina ca fiind „o tumoră canceroasă”, menționând că a încercat în repetate rânduri să se lovească în burtă pentru a pierde sarcina.

„M-am uitat în oglindă la burta mea plată ca și cum m-aș fi uitat la un prieten peste care urma să închid capacul de la sicriu”.

Și-a părăsit fiul

După naștere, actrița a refuzat să-și alăpteze fiul, ba chiar a declarat într-un interviu că mai bine avea un câine în loc de copil. Jacques Charrier, soțul ei, a crezut că Bardot va fi condusă de instinctul matern, însă actrița își arăta afecțiunea față de propriul fiu doar când stătea la poze.

Cu mariajul deja pe butuci, Bardot nu-și permitea încă o lovitură. Din păcate, totul s-a ruinat pentru ea în momentul în care soțul ei Charrier a fost trimis în armată timp de doi ani. Absența lui nu a făcut altceva decât să-i accentueze nefericirea. Mai târziu, Brigitte a fugit cu actorul Sami Frey, iar soțul ei a cerut divorțul și drepturile asupra copilului după ce a aflat că l-a abandonat.

Bardot și Charrier au divorțat în 1962 și, tot atunci, nu și-a pierdut doar soțul, ci și fiul. La final, Charrier a câștigat custodia fiului lor Nicolas, iar Brigitte Bardot era, în sfârșit, liberă… Dar chiar dacă i-a fost luată de pe umeri responsabilitatea de mamă, fericirea nu părea să apară prea curând în viața ei. Nici nu se mai aștepta la o viață normală. Nu mai putea merge nicăieri pe stradă sau să mănânce fără să fie hărțuită de presă.

„Ea își iubește hainele de blană, iar eu îmi iubesc familia”

Fiul lui Brigitte Bardot s-a născut pe 11 ianuarie 1960. La vârsta de 12 ani și-a vizitat mama pentru a petrece puțin timp împreună, însă Bardot l-a trimis înapoi la tatăl lui menționând că avea treabă și nu putea avea grijă de el. După acest eveniment, Nicolas și-a evitat mama ani la rând.

Ajuns la vârsta adultă, Brigitte a decis să ia legătura cu fiul ei, dar acesta nu a fost deloc interesat de legătura cu ea. Nicolas a terminat Universitatea din Paris, unde a studiat economia. A studiat pianul și a compus numeroase melodii datorită pasiunii sale pentru muzică. Mai mult, la vârsta de 22 de ani a devenit model și astfel a întâlnit-o pe Anne-Line Bjerkan, fiica unui diplomat.

Cei doi s-au căsătorit în anul 1984, iar după câteva luni de mariaj s-au relocat în Oslo, unde au adus pe lume primul lor copil. Brigitte nu făcuse conștiință cu nepoata ei, pentru că în continuare nu era deloc binevenită în familia lui Nicolas. În anul 1990, Nicolas și soția lui au adus pe lume a doua lor fiică.

Doi ani mai târziu, actrița Brigitte Bardot călătorește în Norvegia pentru a fi mai aproape de fiul ei și ajung într-un final la pace. Întrebat de relația cu mama lui, Nicolas le-a spus reporterilor „Ea își iubește hainele de blană, iar eu îmi iubesc familia”.

Surse: Geniuscelebs, Factinate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân