Boala secretă și incurabilă de care suferă Andreea Esca! Ce este obligată să facă vedeta Pro TV, imediat după ce iese din direct

  • Publicat:
  • Actualizat:
Boala secretă și incurabilă de care suferă Andreea Esca! Ce este obligată să facă vedeta Pro TV, imediat după ce iese din direct
Sursă foto: captură Facebook/Youtube

Andreea Esca este cea mai veche și, cu siguranță, cea mai iubită prezentatoare de știri din România, însă puțini știu ce diagnostic ascunde. 

Iată ce dezvăluiri a făcut recent vedeta PRO TV!

Afecțiunea care a marcat-o toată viața pe Andreea Esca

Vedeta de la Pro TV se bucură că românii o iubesc, însă puțini știu faptul că a fost diagnosticată cu o boală cumplită încă din copilărie. Mai exact, această se confruntă cu miopie. Andreea are însă grijă să ascundă asta de fiecare dată când apare pe micile ecrane.

Celebra știristă are miopie și poartă lentile de contact.

„Mamei mele nu i-au plăcut niciodată ochelarii. Eu, în schimb, când eram în gimnaziu, am reușit să o conving că nu văd bine la tablă doar că să-mi ia niște ochelari cu rame roz.

Între timp am descoperit și o mică miopie care m-a însoțit toată viața. Și am rămas fan ochelari, chiar dacă la jurnal port lentile de contact, că să nu stea nimic între noi :)”, a dezvăluit Andreea Esca pe contul său de Instagram.

Chiar dacă, în diferite ocazii, carismatica știristă a mai putut fi văzută purtând ochelari, aceștia au lipsit întotdeauna când se afla la pupitrul știrilor.

Miopia, un defect de vedere frecvent

Miopia reprezintă incapacitatea ochiului de a focaliza pe retină imaginea obiectelor situate la distanță pentru a crea o imagine clară. Pacientul miop va vedea încețoșat, neclar, atunci când privește la distanță.

Miopia nu se vindecă spontan, în sensul că dioptriile nu scad de la sine. La copii, în special în timpul vârfurilor de creștere din pre-adolescență și adolescență, când corpul crește rapid, miopia se poate agrava. După vârstă de 25 de ani, miopia se stabilizează, la cei mai mulți pacienți. Totuși, în cazul anumitor persoane, miopia poate progresa odată cu înaintarea în vârstă.

Drept urmare, este nevoie de corecție optică care se poate realiza cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact (ca-n cazul Andreei Esca) sau chirurgiei refractive.

Citește și: Care este cea mai eficientă metodă de corecție și încetinire a evoluției miopiei practicată la ora actuală?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân