Boala de care suferă Gelu Duminică. „Am avut nevoie de transfuzii de sânge. Habar n-am dacă o să apuc 47 de ani”

Gelu Duminică, unul dintre cei mai renumiți sociologi de la noi din țară, se luptă de ani de zile cu o boală autoimună.
  • Publicat:
Boala de care suferă Gelu Duminică. „Am avut nevoie de transfuzii de sânge. Habar n-am dacă o să apuc 47 de ani
Boala de care suferă Gelu Duminică/ sursa foto: Facebook Gelu Duminică

Gelu Duminică, unul dintre cei mai renumiți sociologi din România, a dezvăluit că suferă de o boală cumplită, care l-a chinuit enorm în ultimul timp. Pe rețelele de socializare, activistul român de etnie romă a dezvăluit că nu traversează cea mai bună perioadă a vieții sale. 

De ce boală suferă Gelu Duminică

Gelu Duminică apare destul de des pe micile ecrane, dar puțini știu că celebrul sociolog suferă de ani de zile de o boală grea. De curând, bărbatul a dezvăluit pe pagina lui de Facebook că se confruntă cu mari probleme de sănătate.

„Boala pe care o am este o binecuvântare și nicidecum un blestem. Este o boală autoimuna inflamatorie (rectocolită ulcero-hemoragică) și, în puseu, nu este deloc plăcută. Am parte de medici extraordinari (mulțumesc și pe aceasta cale doctorului Theodor Voiosu și echipei de la Spitalul Colentina) și de oameni care să mă susțină. Și, nu în ultimul rând, de un tratament care funcționează. De când e și Minunea, am parte și cea mai puternică motivație. O dată cu Sf. Andrei au început Sărbătorile de Iarnă care vestesc Nașterea Domnului.

Mesajul meu s-a vrut mai degrabă un îndemn pentru a trăi din plin viața ce ne este dăruită și o conștientizare a faptului că nimic nu e veșnic. Și un indemn la iubire, iertare și împăcare. Nu de alta, însă la mine acasă, la Galați, în post era obiceiul „iertăciunii” (pe care o primeai și o ofereai, deopotrivă)”, a scris sociologul pe contul lui de Facebook.

Tot în social media, renumitul sociolog a făcut o mărturisire cutremurătoare. Gelu Duminică a precizat că nu știe dacă o să apuce vârsta de 47 de ani. Cu toate acestea, bărbatul și-a asigurat fanii că nu a abandonat lupta cu viața, mai ales că are un copil de crescut.

„Habar nu am dacă o să apuc 47 de ani, şi nu asta e important, pentru că sunt conştient că sunt la mâna Bunului care poate decide oricând că planul lui cu mine s-a terminat. Îmi propun ca în timpul care mi-e dat să reuşesc să-mi produc cât mai multe amintiri plăcute, să iubesc şi să fiu iubit, să (mă) bucur pe cei din jur, să pot să mă uit în oglindă după ce fac ceea ce fac fără să-mi fie ruşine de mine.

Și mai ales să-mi nu-mi dezamăgesc copila… PS. că m-au sunat deja câțiva prieteni, trebuie să asigur pe toată lumea că sunt bine. Ceea ce vă doresc și vouă! Numai că e postul Crăciunului și am simțit nevoia să cer iertare. Și să explic…”, a mai scris sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

Citește și: Delia a explicat de ce nu vrea copii: „Îl cari toată viața ta după tine, nu scapi de el niciodată, decât când mori”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân