Arnold Schwarzenegger, operat la inimă a patra oară. I s-a montat un stimulator cardiac: „Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că voi începe săptămâna așa”

Actorul se confruntă cu probleme de sănătate.
  • Publicat:
Arnold Schwarzenegger, operat la inimă a patra oară. I s-a montat un stimulator cardiac: „Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că voi începe săptămâna așa”

Arnold Schwarzenegger a ajuns iar pe mâinile medicilor! Celebrul actor a fost operat la inimă a patra oară, iar medicii i-au montat un stimulator cardiac. El a dezvăluit că se află în perioada de recuperare! 

Arnold Schwarzenegger, operat de urgență a patra oară

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a dezvăluit că a suferit a patra intervenție chirurgicală la inimă. În podcastul ‘Arnold’s Pump Club’, actorul a precizat că i-a fost instalat un stimulator cardiac, fiindcă bătăile inimii au devenit neregulate după ultima operație.

Nici nu mi-ar fi trecut prin cap că voi începe săptămâna cu o operație. Mi s-a făcut pentru a deveni un pic mai mașină: am primit un stimulator cardiac. Ritmul inimii mele a devenit neregulat din cauza formării țesutului cicatricial după ultima operație”, a declarat Arnold Schwarzenegger.

Medicii i-au montat un stimulator cardiac

Actorul american și-a liniștit fanii și a transmis că se recuperează bine. Procedura a fost efectuată într-o clinică privată din Cleveland, SUA.

„În primul rând, vreau să știți că mă simt foarte bine! Am fost operat luni, iar vineri eram deja la un mare eveniment ecologic cu prietena mea și colega mea de breaslă Jane Fonda. Nimeni nu ar fi putut spune că așa mi-am început săptămâna”, a mai spus Arnold Schwarzenegger.

Citește și: Măriuța avea două găuri în inimă. La un an de la operație, copila din Bucovina este „perfectă”

Ce boală îl chinuie pe Terminator. Mama lui a murit din această cauză

În ciuda vieții sale active, problemele de sănătate l-au epuizat și este nevoit să ia o pauză de la sala de sport. El a fost operat prima dată în 1997 pentru a înlocui o valvă cardiacă aortică congenitală defectă. În plus, actorul și-a înlocuit valva aortică în Cleveland, Ohio, în anul 2020. Mama lui a decedat din cauza aceleași afecțiuni/

„Valvele bicuspide ale mamei mele și ale bunicii mele le-au ucis. Sunt încă aici datorită inovațiilor medicale și datorită faptului că am fost foarte sârguincios în ceea ce privește menținerea legăturii cu medicii mei și faptul că i-am ascultat. Mama mea a refuzat să se supună operației de înlocuire a valvelor. Dar, pe atunci, singura opțiune era inima deschisă. Astăzi, se înlocuiesc valvele cu proceduri neinvazive prin care poți pleca acasă în aceeași zi.

Mi-au fost înlocuite valvele pentru prima dată în 1997, ceea ce a necesitat o operație pe cord deschis. Mi s-a spus că ambele valve vor dura între 12 și 15 ani. Dr. Starnes a făcut o treabă minunată și au rezistat 21 de ani, așa că, în momentul în care m-am dus pentru înlocuire în 2018, opțiunea non-invazivă era disponibilă. Bineînțeles, știți că a fost o mică încurcătură la spitalul din Los Angeles, iar operația mea non-invazivă a devenit una pe cord deschis. Am spus această poveste și am împărtășit imagini aici, în acest buletin informativ. Mama mea a murit în 1998 din cauza aceleiași probleme de valvă pe care am avut-o și eu. A refuzat operația”, a mai precizat actorul în cadrul podcastului său Arnold’s Pump Club.

Sursa foto: Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân