Anca Ţurcaşiu: „Nu i-am administrat niciodată copilului meu medicamente fără să-l vadă un medic”.

Prezentă la conferinţa “Medicamentele nu sunt bomboane” (organizată cu scopul de a combate automedicamentaţia) Anca Ţurcaşiu a mărturisit că a simţit pe pielea ei efectele negative ale administrării de medicamente, după o diagnosticare proprie sau după cum spunea bunica “după ureche”.
Anca Ţurcaşiu: „Nu i-am administrat niciodată copilului meu medicamente fără să-l vadă un medic”.

Prezentă la conferinţa “Medicamentele nu sunt bomboane” (organizată cu scopul de a combate auto – medicaţia) Anca Ţurcaşiu a mărturisit că a simţit pe pielea ei efectele negative ale administrării de medicamente, după o diagnosticare proprie sau după cum spunea bunica “după ureche”.

“Dacă ma simţeam rău, intram în panică gândindu-mă că nu o să mai pot cânta şi îmi administram medicamentele pe care le consideram eu utile, dar nu mă vindecam până nu ajungeam la medic. O dată, timp de o lună, am schimbat fel şi fel de medicamente, fără nici un rezultat. Am greşit! Nu am repetat niciodată aceeaşi greşeală în cazul copilului meu”.

Conştientă că foarte mulţi părinţi au un asemenea comportament, Anca Ţurcaşiu a adăugat:

“Avem impresia că la medicină ne pricem cel mai bine, mai bine decât în domenii cum ar fi arhitectura sau ingineria. Soţul meu este medic stomatolog, specialitatea chirurgie. Trăieşte învăţând continuu: a învăţat în fiecare zi timp de nouă ani (în timpul facultăţii), iar după în acelaşi ritm, zi de zi pentru a fi capabil să aibă grijă de noi. Am văzut exact ce înseamnă medicina şi recomand să mergeţi la medic chiar dacă consideraţi că ştiţi ce medicamente sunt benefice pentru voi sau pentru copiii voştri”.

Citeşte şi: Românii au luat anul trecut 11 milioane de algocalmine

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața