5 ore cu Dorotheea

Desi inca nu s-au stins ecourile victoriei de la Festivalul de la Cannes, Dorotheea Petre se pregateste sufleteste pentru momentul Oscar. Filmul „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, in regia lui Catalin Mitulescu, va reprezenta Romania la sec
  • Publicat:
5 ore cu Dorotheea
5 ore cu Dorotheea

Pe Dorotheea am intalnit-o initial, pe holurile de la Cinema Studio, dupa avanpremiera filmului “Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, film care m-a facut sa ma reintorc in copilarie pentru cateva zeci de minute, dar si care mi-a atras atentia asupra ei. Statea retrasa intr-un colt, dar spiritul jurnalistic nu m-a lasat sa nu o felicit si sa-i propun sa apara in revista noastra. Zis si facut. Astfel, ne-am reintalnit in magazinul Max Mara de pe Calea Victoriei, pentru a alege haine pentru shooting.

De aici a inceput o adevarata „aventura”. Cu greu am reusit sa o desprind de langa minunatele podoabe, trebuia sa ajungem la studioul foto cat de repede posibil pentru a nu lasa echipa sa astepte. In cautarile disperate de taxiuri, am trecut prin piata Amzei, iar Dorotheea se opreste in fata unor afine apetisante, nu se poate abtine si cumpara. „Stii, imi plac tare mult fructele, a inceput ea sa povesteasca, de fapt, de cativa ani, sunt lacto-vegetariana. Chiar si in timpul sarcinii (n.r. Dorotheea are o fetita de 9 luni, Sofia) am mancat foarte multe fructe si legume, in special struguri. Am mai incercat si carne, pentru a-i asigura bebelusului toate elementele de care are nevoie, dar nu m-am simtit prea bine apoi.

Am luat proteine din ou (manca zilnic doua galbenusuri) si lapte”, completeaza ea. Ok, dar cum i-a venit ideea sa renunte la carne, mai ales ca nu a avut niciodata probleme cu greutatea sau cu sanatatea care sa o oblige la un regim? „O prietena a mamei se hranea astfel si arata extraordinar, si atunci m-am hotarat sa mananc cu adevarat sanatos. Ce-i drept, ma ajuta si gusturile, pentru ca imi plac tare mult fructele, legumele si semintele.”

Machiaj elaborat, dar natural
In cele din urma, am ajuns si la studioul foto unde a fost preluata de make-up artistul L’Oréal Paris, Dana Argesan, pentru un machiaj natural, la inceput. „Cat mai natural, a completat Dorotheea. La filmari ma machiez singura si nu-mi place sa se observe prea mult machiaj pe fata. Prefer machiajul natural, dar elaborat. Pentru asta e de ajuns sa ai orgoliul sa te intalnesti cu iubitul tau, sa nu-si dea seama ca ai ceva pe fata si sa-ti spuna: «vai, arati incredibil» si tu sa-i raspunzi, «multumesc, doar am dormit bine aseara…» Nu resping machiajul foarte provocator, dar prefer naturaletea.”

„Stare de tenisi” si multe vitamine
Actrita a trebuit sa mimeze cateva stari sufletesti in fata exigentului aparat de fotografiat al maestrului Dragos Cristescu. Rol care i-a venit ca o manusa, ce-i drept, desi mi-a dat cateva emotii in periplurile ei, intre obiectivul foto si camera de machiaj. „Imm, nu mai vreau rujul asta, e prea puternic” sau „Nu imi pun palarie, ca ma imbatraneste.” Revenea apoi, zambitoare, si isi continua rolul, asta dupa ce verifica cu atentie capodopera. La un moment dat, chiar a apucat-o „o stare de tenisi” si, drept urmare, a renuntat la pantofii cu toc, alegand sa „zburde” in picioarele goale prin studio. Si totusi, „nu ti-au inghetat picioarele?”, am intrebat-o. „A, nu, sunt obisnuita, la filmari am stat cu picioarele goale si pe gheata, asa ca…” Pentru momente de genul acesta, am putea spune ca este pregatita, mai ales ca face des cure cu vitamine si minerale. „Iau calciu, magneziu, zinc, Vitamax, fac cure cu seleniu, vitamina E.” Observandu-i si admirandu-i totodata cunostintele despre nutritie, nu am putut sa nu o intreb de ce are preocupari, oarecum neobisnuite, pentru o tanara de varsta ei (25 ani). „Mama mea a cumparat foarte multe carti despre nutritie, cat timp bunica mea a fost bolnava, si le-am citit. In alimentatia de zi cu zi, dezvoltam destule carente si e bine sa fii informat pentru a le preveni.”

Feminina Ryna
La sfarsitul lunii octombrie, are loc premiera lung metrajului „Ryna”, regizat de Ruxandra Zenide, film in care Dorotheea o interpreteaza pe eroina titulara. „O fata de 15 ani, care lupta pentru feminitatea ei. Tatal ei o obliga sa se poarte ca un baiat, o imbraca astfel, o tunde scurt si o ia la un atelier auto, sa lucreze alaturi de el. Nu prea il intereseaza ce se intampla in sufletul ei, iar Ryna este nevoita sa-si ia viata in propriile maini pentru a-i schimba cursul”, povesteste actrita. Iar la capitolul intamplari deosebite pe platoul de filmare, cum era de asteptat, Dorotheea sta foarte bine, pentru ca nu prea le sta fetelor in fire sa se descurce cu masini, piese de schimb sau vaselina… „Nu am permis de conducere si nici nu ma atrage in mod special sofatul. Era o scena in care Ryna cobora o masina de pe rampa si trebuia sa par foarte «profi», asa ca mi-am invins toate temerile si am accelerat. Am intrat intr-o pompa cu benzina! M-am speriat foarte tare cand am vazut pompa doborata, am crezut ca o sa explodeze… Toti cei de pe platou erau muti de uimire. Am iesit razand, cand am vazut ca totul era ok…“

Foto: Dragos Cristescu
Text: Madalina Dragoi
Make-up artist L’Oréal Paris: Dana Argesan
Hair: Dana Petrescu
Vestimentatie: Max Mara si xxx

Urmărește CSID.ro pe Google News
Britney Spears divorteaza
Britney Spears divorteaza
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân