Cum sa te distrezi in vacanta fara accidente

Cand te decizi ca vrei sa pleci pe mare, trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare activitate are riscurile ei.
  • Publicat:
Cum sa te distrezi in vacanta fara accidente
Cum sa te distrezi in vacanta fara accidente

Atunci cand esti in vacanta si te simti excelent, poate parea ilar sa faci o plimbare cu un inel de cauciuc gonflabil sau sa incerci parapanta deasupra marii. Atentie! O calatorie cu un operator neinstruit poate sterge orice zambet. APC Romania ne sfatuieste sa cautam un centru sigur de jocuri de apa inainte.

Cand te decizi ca vrei sa pleci pe mare, trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare activitate are riscurile ei. Iata ce trebuie avut in vedere:

Plimbari cu gonflabile remor­cate: acestea includ „bana­nele” si „inelele” – de care te agati in timp ce esti re­morcat de o barca cu pute­re. Vestele de salvare si echi­pamentele pentru protectia capului sunt esentiale.

Parapanta: accidentele au loc din cauza harna­sa­men­tu­lui (sistemul nu este asamblat corespunzator), vitezei si mer­sului pe vant puternic. Un bun echipament este necesar, deoa­rece cel vechi si uzat poate cauza un accident fatal.

De asemenea, la lansarea de pe plaja este nevoie de 2 asis­tenti instruiti, de un sofer si de un selectioner in barca.

Skijet-uri: cunoscute si sub numele de “ambarcatiuni personale” sau PWC-uri, skijet-urile pot provoca accidente grave. Cele mai multe au loc in urma coliziunii cu alte

PWC-uri sau ambarcatiuni, ciocnirii de diguri sau stanci sau esuarii in incercarea de a evita alti turisti vulnerabili.

Schi nautic: daca nu esti familiar cu schiul nautic, sunt necesare lectiile particulare. Chiar daca stii ce faci, soferul nu poate conduce si nu se poate uita dupa schior in acelasi timp, deci trebuie sa fie un supraveghetor mereu in barca.

Surfing: observatori pe plaja, o echipa de salvare si o foarte buna comunicare intre personal – de preferat prin radio – sunt esentiale pentru a ajuta pe oricine are nevoie.

Ce spune legea

Din pacate, nu exista nici o legislatie euro­peana cu privire la manage­men­tul si actiunile cuvenite unei plaje cu sporturi de apa sau folosirea privata a echipamen­telor sau am­bar­catiunilor pe plajele cu spor­turi de apa.

Fie­care tara are pro­priile legi, reguli pe plaja, standarde si indrumari, dar acestea nu sunt consecvente si sunt rar aplicate in urma consecintelor unui accident.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Antalya, o destinatie de neuitat
Antalya, o destinatie de neuitat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”