4 pași prin care poți atenua anxietatea asociată călătoriilor

  • Publicat:
  • Actualizat:
4 pași prin care poți atenua anxietatea asociată călătoriilor
4 pași prin care poți diminua din anxietate în timpul călătoriei sursa foto: shutterstock

Anxietatea este considerată a fi o îngrijorare cronică și susținută care este suficient de semnificativă pentru a avea un impact asupra vieții de zi cu zi. Anxietatea poate fi declanșată și de călătorii.

Oamenii pot experimenta anxietate de călătorie ca răspuns la diferiți factori declanșatori, dar simptomele pot fi similare cu cele ale anxietății generale și pot include modificări ale tiparelor de somn și de alimentație, schimbări ale dispoziției, inimă accelerată, transpirație și sentimente scăpate de sub control.

Mulți oameni sunt de părere că simplul gând de a călători este incredibil de stresant. Dacă acest lucru te sperie și pe tine, pregătește-te să iei câteva notițe. Iată 4 pași productivi pentru a depăși anxietatea de călătorie:

  1. Pregătește-te intens pentru călătorie

Anxietatea este adesea cauzată de sentimentul de nesiguranță sau de lipsa controlului asupra unei situații, motiv pentru care este esențial să te pregătești intens pentru călătorie, înainte de a porni la drum.

Pentru anxietatea specifică călătoriei, pregătirea intensă în avans poate ajuta la diminuarea severității simptomelor și te poate ajuta să faci față situației mai ușor. Dacă urmează să călătorești cu avionul, încearcă să pleci din timp spre aeroport sau chiar puțin mai devreme, astfel încât să nu fii grăbit și implicit, stresat.

  1. Distrage-ți atenția

Ceva simplu precum a îți distrage atenția în timpul călătoriei poate ajuta cu adevărat. Unele dintre activitățile tale preferate te pot ajuta în episoadele de anxietate din timpul călătoriilor. Citirea unei cărți preferate sau vizionarea unui film te pot distrage în timpul unui zbor sau a unei călătorii cu mașina.

  1. Închide ochii și imaginează-ți că te bucuri de vacanță

Fie că este vorba despre o călătorie cu avionul, cu trenul, autobuzul sau propria mașină, aceasta poate fi copleșitoarea și provocatoare de stres și s-ar putea să ajungi să te îndoiești de dorința de a călători. Încearcă să vizualizezi momentul în care vei ajunge la destinație și vei scăpa de tot stresul drumului.

  1. Concentrează-te asupra stărilor de bine

Este important să faci ceea ce îți dă o stare de confort. În timp ce concentrarea asupra unui „cel mai rău scenariu” îți va declanșa stres, ia în considerare ceva ce ar putea să te readucă într-o stare pozitivă. Vorbește cu oamenii din jurul tău pentru că aceasta îți poate fi de ajutor.

Surse: eatthis.com, webmd.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being