Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Pe locul doi este unul din România

  • Publicat:
Top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Pe locul doi este unul din România

Ca în fiecare an, European Best Destination a făcut publică lista cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, pe care merită să le vizitezi în această iarnă. Topul este făcut pe baza a 600.000 de voturi de la turiști din 168 de țări din lume. 

Mai mult ca niciodată, călătorii par să fie atrași de destinații de Crăciun noi, deși au selectat Târgul Advent de la Bazilica din Budapesta, Ungaria, ca fiind favoritul lor, transformându-l în destinația de Crăciun cea mai premiată în acest top. Cu această a patra nominalizare, depășește Zagrebul, care a avut anterior trei premii consecutive.

Craiova a ocupat locul doi, devenind „destinația cu cea mai mare creștere în popularitate”, conform European Best Destination. Craiova a primit, de asemenea, premiul pentru Cel Mai Frumos Pom de Crăciun din Europa, acordat de către votanți.

Iată cum arată anul acesta top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa:

1. Târgul de Crăciun de la Budapesta, Ungaria

Pentru a patra oară, Târgul de Crăciun din Budapesta a fost ales Cel Mai Bun Târg de Crăciun din Europa, după ce a câștigat în anii 2023, 2021 și 2019.

Târgul de Crăciun de la Budapesta și-a deschis porțile la 17 noiembrie 2023 și se va închide la 1 ianuarie 2024, în fața Bisericii Sfântul Ștefan, în una dintre cele mai impresionante piețe din capitala Ungariei.

Fidel tradiției, târgul promite o atmosferă festivă unică, cu aproximativ 100 de expozanți meșteșugari locali, adevărate aventuri gastronomice cu preparatele tradiționale ungurești, un patinoar și evenimente muzicale și de caritate pline de căldură.

2. Târgul de Crăciun de la Craiova, România

„În acest an, descoperă bucuria copilăriei la Târgul de Crăciun din Craiova,” scriu cei de la EBD. Această destinație a fost selectată de patru ori la rând printre cele mai bune târguri de Crăciun din Europa.

Cu un program cultural excepțional și divertisment atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, un patinoar clasat printre cele mai frumoase din Europa, căsuțe de Crăciun pitorești care au făcut din Craiova cel mai magic Târg de Crăciun din Europa și un brad original care a fost, de asemenea, distins cu titlul de Cel Mai Frumos Pom de Crăciun, Craiova oferă ce este mai bun de Crăciun pentru o aventură în familie.

„Aici vei găsi magia basmului lui Hans Christian Andersen – Regina Zăpezii – care este tema ediției din acest an, concerte, ateliere creative ale lui Moș Crăciun, cea mai înaltă roată panoramică din România și standuri cu mâncăruri delicioase din bucătăria tradițională românească,” adaugă EBD.

3. Târgul de Crăciun din Metz, Franța

Metz se află pe podiumul celor mai bune târguri de Crăciun din Europa pentru a doua oară. Această destinație de Crăciun a primit, de asemenea, titlul de Cel Mai Bun Târg de Crăciun pentru Familii și Cel Mai Bun Târg de Crăciun din Franța.

Intră în spiritul sezonului festiv și bucură-te de târgurile de Crăciun din piețele principale ale orașului. Găsește cadouri lucrate manual în piramida de Crăciun și gustă cea mai fină turtă dulce din lume.

Urcă deasupra acoperișurilor cu City Skyliner, apoi încălzește-ți mâinile reci cu o cană de vin fiert sau cu una de ciocolată caldă.

În apropierea Catedralei, roata mare se adaugă activităților recreative pentru cei mici și cei mari, în timp ce gustul Crăciunului te așteaptă la piața de alimente gourmet din Place de la Comédie.

4. Târgul de Crăciun din Poznań, Polonia

Târgul de Crăciun din Poznań, votat și ca Cel Mai Bun Târg de Crăciun din Polonia și distins în acest an și cu premiul pentru Cel Mai Bun Patinoar de Crăciun din Europa, se află în centrul orașului, în fața stației de tren Dworzec Zachodni, în istorica Piață Plac Powszechnej Wystawy Krajowej.

Atmosfera unică a târgului de Crăciun este creată de decorațiunile luminoase de sărbători și luminile (mai mult de 43.000), un pom de Crăciun de 16 metri, o roată panoramică tradițională (cu o înălțime de peste 30 de metri), singurul patinoar în aer liber din oraș și o selecție bogată de peste 70 de opțiuni de shopping și gastronomie. 

5. Târgul de Crăciun de la Montbeliard, Franța

Montbéliard apare pentru a treia oară în top 5 în cadrul prestigioaselor premii pentru Cele Mai Bune Târguri de Crăciun din Europa unde a obținut și titlul de Cel Mai Frumos Târg de Crăciun din Europa.

Cunoscută în întreaga lume pentru frumusețea luminițelor sale, această piață de Crăciun este tradițională și autentică. Situat în estul Franței, orașul Montbéliard – binecunoscut pentru ospitalitatea sa – se transformă într-un tărâm de basm fermecător de Crăciun.

Pe perioada Adventului, Montbéliard reînvie tradiția Württemberg, cu încă un târg de Crăciun care se mândrește cu 140 de căsuțe pline de obiecte de artă și suveniruri hand made. Pe străduțele iluminate feeric, vizitatorii pot degusta produsele gastronomice delicioase și se pot bucura de colindele sărbătorilor.  

6. Târgul de Crăciun de la Riga, Letonia 

Târgul de Crăciun din Riga se află printre cele 10 Cele Mai Bune Târguri de Crăciun din Europa. Traseul său luminos de Crăciun a primit, de asemenea, titlul de Cele Mai Bune Lumini de Crăciun din Europa. Riga a fost, de asemenea, recunoscută ca Destinația cea Mai Autentică de Crăciun din Europa.

Transformat de decorațiunile luminoase, cu aromele de vin fiert, scorțișoară, ghimbir și migdale prăjite în aer, târgul din inima orașului vechi din Riga, în Piața Doma, devine o lume de iarnă. Plimbă-te prin Piața Operei, Bastejkalns și parcul Kronvalda pentru a descoperi și experimenta diferitele povești de basm letoniene. Muzica ce însoțește aceste povești și trasee îți va crea amintiri de neuitat.

7. Târgul de Crăciun din Govone & Asti, Italia 

Govone se mândrește cu titlurile de Cel Mai Frumos Târg de Crăciun din Italia și Cel Mai Romantic Târg de Crăciun din Europa.

„Magico Paese di Natale” are loc în micul sat Govone, situat pe dealurile Langhe-Roero, regiunea viticolă din Piedmont, aflată în Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe întreaga perioadă a sărbătorilor, satele învecinate Govone și Asti se transformă în regatul magic al lui Moș Crăciun, cu numeroase atracții culturale și gastronomice.

Piețele de Crăciun oferă produse artizanale selecționate din toată Italia. Există o zonă dedicată street food-ului și un magazin de vinuri Magic Kingdom, unde vizitatorii pot găsi toate deliciile tradiționale locale.

8. Târgul de Crăciun din Birmingham, Anglia 

Amplasat în fața impresionantei siluete a clădirilor municipale grandioase din Victoria Square și a aglomeratului district comercial New Street, Târgul de Crăciun Frankfurt din Birmingham este cel mai mare târg autentic german de Crăciun din afara Austriei și Germaniei. Acesta are peste 100 de căsuțe pitorești unde se vând jucării tradiționale, ornamente, obiecte de artizanat și alte produse considerate adevărate opere de artă.

La o scurtă plimbare se află încântătorul Christmas in Cathedral Square, cu căsuțe de lemn ce expun cadouri realizate manual, mâncare și băuturi de la cei mai buni producători locali din Birmingham. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de patinoar și de roata panoramică din Centenary Square.

9. Târgul de Crăciun din Madeira, Portugalia

Pe parcursul anului, insulele Madeira și Porto Santo, parte a arhipelagului Madeira din Portugalia, sunt printre cele mai vizitate datorită frumuseții lor rare.

Pentru festivitățile de sfârșit de an, decorate cu mii de lumini, ele devin magice. Madeira este Destinația Cea Mai Bună pentru Revelion în Europa și a primit, de asemenea, titlul de Cel Mai Bun Târg de Crăciun Însorit din Europa.

Tradițiile insulei, climatul, gastronomia locală și evenimentele principale adaugă un gust unic târgului tradițional de Crăciun, desfășurat de-a lungul aleilor centrale ale Avenida Arriaga, în inima capitalei sale, Funchal.

10. Târgul de Crăciun de la Valkenburg, Olanda 

Valkenburg este Târgul de Crăciun Favorit din Olanda și a fost premiat pentru Cea Mai Bună Parada de Crăciun din Europa.

Zvonurile spun că Moș Crăciun provine, de fapt, din Valkenburg aan de Geul. Pe măsură ce zilele devin mai scurte, Valkenburg, în încântătoarea regiune Heuvelland din sudul Olandei, devine un minunat oraș al lui Moș Crăciun, între 17 noiembrie și 7 ianuarie 2024.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being