Sex la… a câta întâlnire?

Pana la urma, traim in secolul in care asa numita regula a celei de-a treia intalniri (cea care spune ca abia acesta este momentul oportun pentru prima partida de sex) este primita cu sprancene ridicate.
  • Publicat:
Sex la... a câta întâlnire?

O cercetare publicată recent în revistele medicale americane m-a făcut să zâmbesc. Anunţa pe toată lumea că acele cupluri care amână momentul sexual al relaţiei lor culeg numai beneficii mai târziu. Întâi m-am întrebat cât de mic le-a fost eşantionul pentru studiu, apoi câţi i-or fi citit concluziile rânjind.


Până la urmă, trăim în secolul în care aşa numita regulă a celei de-a treia întâlniri (cea care spune că abia acesta este momentul oportun pentru prima partidă de sex) este primită cu sprâncene ridicate.

Şi totuşi, câţiva americani au discutat cu 2.035 de persoane căsătorite ca să afle cum le-a influenţat fericirea relaţiei amânarea sau, din contră, zorirea perioadei de intimitate.

Relaţie mai stabilă, comunicare mai bună

Psihologii din State care au discutat cu cei vizaţi de sondaj spun că aceia care au aşteptat până după nuntă să consume căsnicia au avut următoarele câştiguri în comparaţie cu cei care au întreţinut relaţii intime mult mai devreme. Plus 22 de procente la stabilitatea legăturii lor. Satisfacţia relaţiei cu 20% mai mare. Calitatea sexuală a relaţiei a fost notată cu 15 procente în plus în cazul primilor. Iar comunicarea între parteneri funcţiona şi ea cu 12% mai bine.

În concluzie, studiul ne spune că persoanele care fac sex la începuturile relaţiei pierd la capitolele înşirate, cei care mai aşteaptă, dar nu chiar până la nuntă, se bucură de unele beneficii, dar la jumătate faţă de cei care strâng din dinţi până la jurăminte.

Psihologii cred că aceştia din urmă au de câştigat pentru că au învăţat înainte de toate să comunice şi au dezvoltat aptitudini prin care să rezolve problemele unui cuplu atunci când apar. Şi concluzionează: independent de considerentele religioase, amânarea episodului “sex” face relaţia mai stabilă şi mai satisfăcătoare pe termen lung.

Abstinenţa la tineri, controversată

Mai mulţi doctori din Michigan s-au răsculat oricum împotriva campaniilor –  prost făcute consideră ei – din întreaga lume care le repetă întruna adolescenţilor “aşteptaţi, aşteptaţi, aşteptaţi”, fără să ia în calcul că amânarea asta nu scade neapărat şi riscurile sexuale.

Medicii susţin că până acum toată lumea a presupus că dacă aceşti tineri aşteaptă mult până la contactul intim, scade automat riscul de a avea mai mulţi parteneri şi de a face copii devreme. Nimeni nu a şi testat concret presupunerea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc