Osificarea penisului, boala extrem de rară care-i poate afecta pe bărbaţi

Osificarea penisului este o boală extrem de rară prin care penisul devine treptat un os.
  • Publicat:
Osificarea penisului, boala extrem de rară care-i poate afecta pe bărbaţi

Un bărbat din New York a primit o veste de-a dreptul şocantă când a ajuns la un spital local în urma unor dureri de genunchi care s-au adeverit a fi, de fapt, o afecţiune foarte rară. Totul s-a întâmplat când new-yorkezul a căzut în şezut pe stradă, iar odată ajuns la spital, medicii i-au făcut o radiografie pentru a verifica dacă este vreun os rupt, aceasta fiind posibila cauză a durerilor de care suferea bărbatul. Însă, radiografia a fost un şoc chiar şi pentru specialişti: se pare că penisul bărbatului se transforma uşor, uşor într-un os.

Potrivit unui raport publicat în septembrie 2019 în Rapoartele de Urologie, bărbatul în vârstă de 63 de ani le-a spus medicilor că pe lângă durerile de genunchi se confrunta şi cu dureri la nivelul zonei pelviene, dar nu avea şi alte simptome precum umflături, posibil semnal al unei infecţii.

Când au analizat radiografia, medicii nu au putut să nu observe prezenţa evidentă a penisului, se arată în raportul scris de echipa spitalului din Bronx, unde bărbatul a primit îngrijirile medicale necesare. Doar că, deşi medicii au suspectat că întregul penis s-ar putea transforma în os, înainte să facă mai multe teste pentru a confirma diagnosticul, bărbatul a plecat din spital în ciuda ordinelor primite de către medici.

Ce este osificarea penisului?

Osificarea penisului reprezintă o afecţiune extrem de rară, cu mai puţin de 40 de cazuri raportate cu acest diagnostic. Osificarea apare atunci când calciul începe să se depună de-a lungul timpului în ţesutul moale, formând astfel osul. Acest lucru se întâmplă în penis şi, de cele mai multe ori, afecţiunea este asociată cu tulburarea numită boala Peyronie, care constă în curbarea anormală a penisului, provocată de o cicatrice sau o placă fibroasă a tunicii care acoperă ţesutul erectil.

Totodată, medicii susţin că osificarea penisului mai poate fi rezultat al altor probleme de sănătate, ca traume la nivelul penisului, boli metabolice, infecţii cu transmitere sexuală, boli de rinichi şi cancer.

Tratamentul pentru osificarea penisului depinde de la un individ la altul, în funcţie de simptome şi severitatea lor, de la analgezice, până la device-uri cu vacuum, terapie cu şocuri sau intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea ţesutului calcifiat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”