Cum se manifestă femeile și bărbații când au orgasm

Află cum se manifestă femeile și bărbații atunci când ajung la orgasm. Cercetătorii au remarcat un comportament mai agresiv la bărbați.
  • Publicat:
Cum se manifestă femeile și bărbații când au orgasm
Foto: shutterstock

Fiecare femeie și fiecare bărbat percepe diferit orgasmul, motiv pentru care dacă ne întrebăm ce este un orgasm, răspunsurile primite vor fi complet diferite. Dacă până acum nu te-ai întrebat ce este pentru tine un orgasm sau cum l-ai descrie, oferă-ți puțin timp, iar răspunsul te-ar putea surprinde.

Cum se manifestă femeile când au orgasm

Transformările și etapele unui orgasm, studiate de cercetătorii Masters şi Johnson, care includ excitarea, platoul, orgasmul şi revenirea, nu sunt suficiente. Importante sunt și senzațiile și starea pe care o avem în acel moment de intensitate maximă, iar aceasta diferă în rândul bărbaților și femeilor. De exemplu, atunci când o femeie atinge orgasmul, ritmul întregului organism este accelerat. Respirația, tensiunea arterială și pulsul cresc, iar senzațiile resimțite diferă în funcție de durata orgasmului și de intensitate.

Cu ajutorul rezonanţei magnetice nucleară s-a stabilit că, activitatea cerebrală creşte proporţional cu actul sexual. Substanţa numită dopamină este responsabilă de dorinţa partenerilor de a experienta cât mai multe lucruri. La rândul lui, sistemul nervos este și el important deoarece transmite în mod constant semnale de plăcere către creier.

Femeile în schimb, au parte de mișcări inconștiente, deoarece creierul lor se ”închide” complet în timpul orgasmului și pur și simplu nu realizează ce se întâmplă cu ea sau ce se întâmplă în jurul ei.

Cum se manifestă bărbații

Când vorbim de orgasmul la bărbați și cum se manifestă acesta, cercetătorii au observat o creștere a comportamentului agresiv. Cu doar câteva minute înainte de atingerea orgasmului, în corpul bărbaților are loc un ”cocktail”, deoarece se produce un amestec între spermatozoizi și substanțele colectate din uretră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân