COVID-19 transmis prin lichidul seminal? Ce sugerează un nou studiu

În urma unui nou studiu s-a depistat că lichidul seminal poate fi testat pozitiv cu COVID-19.
  • Publicat:
COVID-19 transmis prin lichidul seminal? Ce sugerează un nou studiu

Ştim că noul coronavirs persistă în salivă şi mucus însă în urma unei cercetări acesta a fost depistat şi în lichidul seminal. O echipă de cercetători din China a raportat rezultatele unui nou studiu publicat în JAMA Open Network, prin care au fost testaţi 38 de bărbaţi confirmaţi de COVID-19 de la Spitalul Shangqui în perioada ianuarie-februarie. Mostrele de lichid seminal de la şase bărbaţi au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2, iar dintre aceştia, patru au rămas infectaţi, iar alţi doi s-au recuperat.

COVID-19 se transmite prin sex?

Pentru că studiul este unul de mici dimensiuni este greu să ajungem la anumite concluzii. Cercetătorii spun că sunt necesare mai multe studii pentru a înţelege dacă virusul poate fi transmis prin sistemul reproducător masculin, dar şi cât poate supravieţui în lichidul seminal. De aici, apare însă următoarea întrebare: te poţi infecta cu noul coronavirus în timpul sexului? Dar prin sărut? Dar prin sex oral? Din păcate, experţii nu au un răspuns cert.

”Tot ce ştim până acum este că virusul COVID-19 este prezent în secreţiile tractului respirator”, spune Kristin Englund, medic al departamentului de boli infecţioase de la Clinica Cleverland.

Secreţiile respiratorii se transmit prin tuse sau strănut, motiv pentru care în unele ţări (Franţa) este descurajat sărutul pe buze sau obraz, informează The Washington Post. Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor spune că virusul se poate transmite în urma unui contact direct cu o altă persoană, iar sărutul şi sexul pot depăşi această limită şi există riscul ca partenerul să fie purtător al virusului, dar să nu prezinte simptome.

Acelaşi lucru se poate spune şi despre secreţiile vaginale. Dacă suntem preocupaţi că partenerul ar putea fi infectat, dar nu prezintă niciun simptom specific, cel mai bine este să amâni momentul intim cu partenerul până vă asiguraţi că starea de sănătate este una bună.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc