Cine îţi STRICĂ viaţa sexuală? Află răspunsul!

Preferăm să ne băgăm nasul într-un monitor şi să fim la curent cu toate nimicurile planetei decât să lăsăm aparatul din mână şi să ne confruntăm cu o relaţie tot mai înstrăinată.
  • Publicat:
Cine îţi STRICĂ viaţa sexuală? Află răspunsul!

„Nu, nu, nu mai merge, zău, nimic nu se mai leagă între noi din punct de vedere…”, şi până să apuce prietena mea să termine fraza telefonul începe să îi piuie semn că are mesaje pe Facebook şi un e-mail nou.

Iar televizorul, care trona în dormitorul ei conjugal, unde şi purtam conversaţia, se înroşeşte tot pe motive de mare eveniment petrecut, dă volumul la maximum şi simt că o pierd definitiv. Voi, în schimb, sper că rămâneţi cu mine ca să abordăm subiectul duşmanilor moderni ai vieţii intime.

Cuvântul care lipsea din lamentarea ei de mai sus era „sexual”. Într-o cameră plină de tehnologii moderne, atentă la fiecare bipăit al aparatelor, mai pasionată de orice anunţ al televizorului decât de ce îi spuneam eu, amica mea se plângea că viaţa ei sexuală bate pasul pe loc.

Nu e nici prima, nu e nici ultima, dar este încă una din masa mare de oameni atât de acaparaţi de tot ce mişcă pe diverse ecrane, încât nu mai au timp şi de ei. Sau nu mai vor să aibă. Pentru că, aşa cum am auzit pe cineva spunând de curând, tot zgomotul acesta al micilor sau marilor ecrane nu face decât să încerce să umple goluri din noi.

Preferăm să ne băgăm nasul într-un monitor şi să fim la curent cu toate nimicurile planetei decât să lăsăm aparatul din mână şi să ne confruntăm cu o relaţie tot mai înstrăinată. Mai bine urlă nişte invitaţi într-un program TV, căci noi oricum nu mai avem de ceva vreme nimic să ne spunem cu partenerul.

Şi hai să râdem la ştiu eu ce comedie ca să nu plângem în doi. Apoi, ne putem loga pe diverse pagini, să vedem şi poze din vieţile altora şi să ne convingem că totuşi, parcă nu ne merge atât de rău.

La început a fost televizorul

Diverse sondaje care spuneau că aceia care îl ţin în dormitor pierd considerabil la capitolul pasiune recomandau cu căldură scoaterea aparatului TV în afara acestei camere pentru că este un distrugător de seamă al vieţii sexuale. Unii au luat în serios concluzia, dar n-au schimbat nimic, alţii au făcut precum au fost sfătuiţi, cei mai mulţi s-au amuzat pe seama informaţiei.

O astfel de informaţie venea în 2006 de la Roma, unde un sexolog aflase că italienii care nu aveau un televizor în dormitor făceau sex de 2 ori mai des decât cei care aveau un astfel de aparat în camera cu pricina.

523 de italieni i-au răspuns atunci la întrebări şi din demersul specialistului a reieşit că cei fără TV fac, în medie, sex de 2 ori pe săptămână, deci de 8 ori pe lună. Ceilalţi – de 4 ori pe lună, la jumătate. În cazul persoanelor trecute de 50 de ani diferenţa era şi mai evidentă – de la o medie de 7 raporturi sexuale pe lună în cazul celor fără televizor în dormitor la doar 1,5 ori pentru cele cu TV.

Curiozitatea sexologului a mers atunci şi mai departe şi a descoperit că filmele violente tăiau cheful de sex în jumătate din cupluri, în timp de reality show-urile aprindeau pasiuni.

Când ne cucereşte… tehnologia

Citeam zilele trecute despre un sondaj făcut de mashable.com, un site foarte ancorat în lumea tehnologiilor şi social media, din care reieşea că o treime dintre participanţi ar renunţa mai degrabă la sex pentru o săptămână decât la telefoanele lor. N-am auzit să se fi făcut vreun sondaj, deşi m-aş mira să nu, dar cred că rezultatele ar fi şi mai zdrobitoare în favoarea reţelelor sociale şi a simplei utilizări a calculatoarelor.

Toate minunate, toate extrem de utile, însă şi periculoase când ajungem să le numim refugii şi să credem că prin simpla lor utilizare alină sau rezolvă probleme din zona intimă, cu care nu vrem să dăm încă piept. Dacă pentru cei din relaţii cu ceva durată, toate aceste invenţii pot deveni uşor duşmani ai vieţii private, pentru adolescenţi telefoanele de ultimă generaţie şi, desigur, calculatoarele, înlesnesc raporturile intime.

Un studiu făcut în Marea Britanie spune că puştii care au smartphone şi acces la internet pe el fac sex mai des decât cei fără astfel de aparate. Acelaşi studiu spunea că din aproximativ 2.000 de tineri luaţi în calcul, 17% fuseseră deja contactaţi pentru sex online. Vârste diferite, pericole diferite, totul este să ne dăm seama când tehnologia începe să ne facă mai mult rău decât bine.

Încercaţi aşa ceva acasă!

  • Dacă în fiecare seară partenerul stă numai cu ochii pe calculator şi distanţa „intimă” dintre voi e tot mai mare, faceţi-i propuneri îndrăzneţe „pe limba lui” – un e-mail deocheat.
  • Faceţi un pact că şi dacă alegeţi să păstraţi televizorul în dormitor, un anumit număr de zile pe săptămână nu va merge, programul serii va fi cu voi şi despre voi.
  • Dedicaţi-vă timp în cuplu – după ce vă rezolvaţi toate sarcinile, închideţi o vreme telefoanele, stingeţi monitoarele, nu mai fiţi online. Doar relaţia să conteze.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân