Ajutor, vaginul meu e prea umed!

Lubrificarea naturala excesiva poate reduce placerea ambilor parteneri.
  • Publicat:
Ajutor, vaginul meu e prea umed!
Ajutor, vaginul meu e prea umed!

Cand vorbim despre lubrifierea vaginului, de obicei spunem ca este prea uscat. Drept pentru care si relatiile sexuale devin neplacute. Dar nu e singurul motiv. Cel putin la fel de neplacute pot fi si din cauza lubrifierii excesive.

Se pierde placerea sexuala

Lubrifierea naturala excesiva poate reduce placerea ambilor parteneri. Peretii vaginului se pot umezi atat de tare inca nu mai exista nici un fel de senzatie si implicit placere in timpul contactului sexual.

Aceasta este o problema si pentru barbati pentru ca penisul nu mai poate sesiza contactul cu peretii vaginului. Si e nevoie de un anumit nivel de frictiune intre cele doua pentru a se putea obtine placerea sexuala.

Ce poti face

O solutie ar fi sa incerci prezervativele striatii. Ele reduc lubrifierea si il ajuta pe partenerul tau sa simta penetrarea mai bine. Insa, exista un efect secundar neplacut, mai exact, vaginul poate amorti dupa o anumita perioada de frecare.

Unele femei folosesc anumite pilule sau creme, sau evita anumite pozitii si isi exerseaza muschii vaginali, ceea ce duce la imbunatatirea sensibilitatii in timpul actului sexual.

In cazuri extreme, solutiile ar putea fi terapia cu laser, terapia prin inghetarea vaginului, stimularea electrica sau terapia magnetica.

Cere ajutor medicului ginecolog

Astfel de situatii pot fi foarte neplacute pentru persoanele afectate. Dar, in general, exista solutii la orice problema daca vorbesti despre ea. Lubrifierea excesiva este dificil de rezolvat permanent, dar un medic ginecolog te poate sfatui cum sa-ti diminuezi problema.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”