7 motive pentru care femeile nu ajung la orgasm

Orgasmul poate fi influenţat de starea de sănătate, atât fizică, cât şi psihică. Dacă bărbaţii îl ating rapid, în cazul femeilor acest proces are legătură cu traumele suferite, cu sentimentele legate de partener sau cu momentele de tandreţe pe care cei doi le trăiesc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
7 motive pentru care femeile nu ajung la orgasm

Orgasmul poate fi influenţat de starea de sănătate, atât fizică, cât şi psihică. Dacă bărbaţii îl ating rapid, în cazul femeilor acest proces are legătură cu traumele suferite, cu sentimentele legate de partener sau cu momentele de tandreţe pe care cei doi le trăiesc.

În general, bărbaţii ating mai uşor orgasmul decât femeile, dar orgasmul femeilor ţine mai mult şi este mai intens.

Femeile au nevoie de mai mult timp pentru a atinge pragul de excitaţie premergător orgasmului. De asemenea, implicarea lor este mai profundă şi are o strânsă legătură cu stima de sine, sentimentele pe care le simte faţă de partener, locul şi momentul în care are loc actul sexual. Ce este important de subliniat în primă instanţă este faptul că orgasmul este obţinut de cei mai mulţi oameni prima dată prin masturbare. Asfel, masturbarea poate apărea cu mult înainte de începerea vieţii sexuale.

„În cazul bărbatului, experienţa îl poate ajuta să îşi depăşească anumite disfuncţii caracteristice, cum ar fi ejacularea precoce. În cazul femeii, experienţa ii poate releva obţinerea orgasmului vaginal. Ejacularea precoce şi lipsa orgasmului vaginal sunt cele mai întâlnite probleme sexuale ce pot fi remediate prin psihoterapie”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

O persoană nu ajunge la orgasm dacă suferă de anumite afecţiuni medicale, dacă este sub tratament, dacă se droghează, dacă are un blocaj de natură psihică.

Orgasmul vaginal este trăit doar de 37% dintre femei. Cauzele pentru care marea majoritate nu simt orgasmul vaginal sunt multiple: masturbarea precoce, sentimentele de vinovăţie, lipsa stimei de sine, lipsa preludiului, lipsa de experienţă a partenerului, anorexia, bulimia, depresia.

Freud spunea că orgasmul clitoridian este caracteristic fetelor, iar cel vaginal, femeilor, deci punea totul pe seama maturit[ţii femeii. Sunt şi femei, o proporţie destul de mică, de aproximativ 27%, care obţin orgasmul cu uşurinţă sau chiar au orgasme multiple”, adaugă Constantin Cornea.

În ceea ce le priveşte pe restul, în opinia specialistului, cauzele pot fi multiple, iată câteva dintre ele:

1. Violul – trauma este imensă şi poate duce la anorgasmie, frigiditate, anorexie, bulimie sau la diverse tulburări psihice sau organice.

2. Partenerul – lipsa experienţei, a preludiului, a postludiului, a sentimentelor, a complimentelor, durata sau tehnica acestuia pot influenţa foarte mult.

3. Lipsa de exprimare a dorinţelor sau a fantasmelor în raporturile cu partenerul, pentru a-l ajuta pe acesta să-i înţelagă universul intim.

4. Ejacularea feminină – sunt femei care în momentul orgasmului „ejaculează”. Ne referim la acel lichid eliminat de uretră în momentul orgasmului. Acest „am[nunt” le pot face pe femei să nu îşi dorească să îşi uimească partenerul, neştiind cum va reacţiona acesta.

Citește și

5 motive pentru care femeile nu cunosc orgasmul

Motive reale pentru care femeile NU ajung la orgasm

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc