Think Twice!

Barbatii. Ii iubim si ne iubesc si ei (in felul lor). Sunt cuceritori, draguti, atenti… si totusi cat de inselatoare pot fi aparentele! Multi dintre ei sunt „periculosi” si-si arata adevarata fata abia dupa o vreme. Exista semne care-i
  • Publicat:
Think Twice!
Think Twice!

Esti singura, fapt deloc placut, am spune. Se apropie Revelionul si incepi sa-ti faci sperante. Prietenele tale, la datorie ca intotdeauna, au pus deja la cale ceva. O petrecere de zile mari cu destui domni disponibili se intrevede la orizont. Cu siguranta ca va fi un bun prilej pentru a da marea lovitura. Insa respira adanc si cantareste lucrurile bine. Fat-Frumos poate fi Bestia in persoana. Good luck!

Docilul
Daca nu vrei sa ai batai de cap, ia-ti un barbat docil. Cuminte ca un animal de casa, nu va iesi niciodata din cuvantul tau. In felul acesta vei elimina certurile, scandalurile, proasta dispozitie, starile de rau, nu vei mai sta sa te gandesti „Sunt eu de vina, nu sunt eu de vina, am gresit, nu am gresit, cu ce-am gresit”… Esti „mica printesa” careia i se face tot timpul pe plac. Nimic de zis, toate bune si frumoase, dar, cu siguranta, va veni o zi cand iti vei dori mai mult decat un animal de casa. Insasi prezenta lui si modul lui de a se comporta pot deveni insuportabile. Qui s’aime se taquine… vrai ou faux?

Mincinosul
ti se pot aprinde calcaiele dupa el. Nimeni nu-i perfect, cu totii am apelat, din cand in cand, la o minciuna nevinovata pentru a face fata unei situatii. Exista insa persoane care mint tot timpul, ajungand chiar sa creada in propriile minciuni. Desi nu iti vei da seama de acest defect de la primele intalniri, nu va trece foarte mult timp pentru ca adevarul gol-golut sa iasa la suprafata. Chiar daca minte inofensiv, pentru a impresiona, mincinosul are o mare problema: nu stie cand sa se opreasca, iar surprizele pot fi foarte neplacute. Ajungi, pur si simplu, sa nu mai stii cu cine stai la masa, langa cine traiesti, cand minte si cand spune adevarul. Si ar mai fi ceva: obiceiul de a minti poate fi molipsitor. In cazul asta, insa, putem vorbi de potrivire, nu?

Afemeiatul
Este precum o albinuta, zboara din floare-n floare. Extrem de experimentat, acest tip de barbat te poate cuceri din trei miscari. In plus, mai este si foarte perseverent, nu renunta cu una cu doua. Cu cat intampina mai multa rezistenta, cu atat devine mai interesat de persoana in cauza. Esti o reduta greu de cucerit, prin urmare esti o provocare la adresa capacitatilor sale foarte dezvoltate de seductie. Esti cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cea mai fermecatoare, numai ca trebuie sa fii constienta de faptul ca reprezinti un inel intr-un lant ce se lungeste si se lungeste… Probabilitatea ca tu sa fii ultima din acest lung sir de cuceriri trimite inevitabil la un risc ce nu merita asumat. Va exista intotdeauna (alt)cineva care sa-i starneasca interesul si, brusc, vei deveni doar un nume in agenda sa. Cu alte cuvinte, „lupul isi schimba parul, dar naravul ba”.

Violentul
Este genul de barbat de care trebuie sa te feresti precum stim noi cine de tamaie. Se enerveaza usor si-si manifesta mania fie verbal, fie fizic. Unui astfel de temperament cu greu ii poti face fata. Prin urmare, incearca sa nu-i iesi in cale. Sau urmeaza niste cursuri de karate, box, aikido, judo etc., pentru a fi cat mai pregatita daca „bestia” isi arata coltii. Psihologii considera ca barbatii care fac parte din aceasta categorie sunt, in ciuda felului lor de a se manifesta, extrem de sensibili si de vulnerabili si ca apeleaza la violenta tocmai pentru a nu se lasa descoperiti. Mieluselul este lup sau lupul mielusel?

Manechinul
Este barbatul care imprumuta mult din trasaturile femeii. Preocupat peste masura de propria imagine, petrece ore intregi in fata oglinzii. Foarte atent la detalii, nu pleaca de-acasa pana nu s-a pieptanat de o mie de ori, pana nu a golit jumatate din sifonier pentru a se imbraca si dezbraca, nefiind sigur de faptul ca haina aleasa i se potriveste cel mai bine. Pentru a „digera” un astfel de barbat, trebuie sa ai foarte multa rabdare si sa nu faci crize de isterie daca, din cauza lui, nu reusesti sa ajungi la timp intr-un anume loc. Daca mai este si ipohondru… pe-aici ti-e drumul!

Baiatul de bani gata
Daca asta cauti, il recunosti rapid. Este ingrijit, poarta haine scumpe si conduce o supermasina. Vorbeste tare, gesticuleaza, vrea sa se faca auzit si remarcat. Nu se poate abtine sa nu povesteasca unor oameni pe care-i intalneste poate pentru prima oara cate sute de dolari a dat pe ochelarii Versace, cati bani a cheltuit pe accesoriile pentru masina si la ce restaurant scump ia masa in fiecare zi. Din aceeasi categorie face parte si baiatul de bani gata mitocan. El este un caz aparte, pentru ca nu se multumeste doar cu parada in jurul banilor, ci mai si face orice pentru a-i jigni pe cei din jur. De aceasta categorie de barbati trebuie sa te feresti cat poti, pentru ca sunt iremediabili. In plus, cum schimba telefoanele si masinile, asa schimba si partenerele.

Profitorul
Dintre toate categoriile de barbati periculosi, am putea spune ca este cel mai rau: te lasa si fara bani, si fara dragoste. Aparent instarit, bine imbracat, acest tip este foarte sigur pe el si foarte seducator. Are mereu alta masina, care insa nu este a lui, ci a unui prieten; are mereu bani, dar si foarte multe datorii. Cum il identifici? Simplu! Acest personaj ramane intotdeauna fara bani si este in imposibilitate de plata: si-a uitat cartea de credit acasa si te roaga pe tine – extrem de rusinat – sa-l imprumuti.

Chefliul

In cazul acestui tip de barbat, este greu sa-ti dai seama ca este asa dupa o prima intalnire. Barbatii se mai binedispun uneori la petreceri, fapt pentru care urmarirea lui intr-un asemenea cadru nu este relevanta. In cazul alcoolicului, ai nevoie de timp pentru a-ti da seama de asta. Iti pot oferi o mana de ajutor cei care-l cunosc de ceva timp si vor sa-ti dezvaluie adevarul.

Vrajitorul
Este genul de barbat care manuieste cuvintele cu dibacie. Cu mare usurinta, te poate prinde in „ghearele” lui fara sa-ti mai lase vreo portita de scapare. Stie exact ce sa spuna, cand sa spuna si, mai ales, cum sa spuna. Daca nu esti o fire puternica, poti fi repede dusa de nas. O experienta interesanta de altfel (daca iti place sa auzi ce vrei sa auzi), insa ai grija, daca te musca poate fi la fel de veninos ca un sarpe. Problema este ca magia lui se exercita, de multe ori, doar atata timp cat dureaza cucerirea. Ulterior, poti fi martora unei metamorfoze ca-n povesti: Don Juan se transforma intr-un baietas patetic, care nu mai are nimic special in afara de memorarea unor clisee.

Barbatul-copil
Este cel care vede in tine, inainte de toate, o mama. Daca nu ai copii, cu el iti va fi foarte usor sa afli cum e sa fii parinte. Puternic marcat de influenta mamei, este genul de barbat care, fara interventia ta, nu se descurca. A fost invatat ca, in permanenta, cineva sa ii poarte de grija. Este cel care, desi nu recunoaste, traieste in umbra unei femei. Cu alte cuvinte, e sensibil, mamos si, aproape intotodeauna, lipsit de initiativa. Daca-ti doresti un barbat puternic si cu personalitate, cu siguranta nu acesta e genul tau. Insa daca esti o fire protectoare, careia ii place sa se faca utila, atunci barbatul-copil este partenerul ideal.

In loc de concluzie…
Cu atatea tipuri de barbati „periculosi”, e firesc sa te intrebi daca mai ai ce sa alegi. Cu siguranta ca da. Trebuie doar sa deschizi bine ochii inainte de a face un prim pas.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cupidon nu tine cont de varsta?
Cupidon nu tine cont de varsta?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân