Cupidon nu tine cont de varsta?

Desi toata lumea este de acord cu faptul ca dragostea e oarba, o mare parte a semenilor nostri se opun relatiilor dintre persoane cu diferente de varsta mai mari de zece ani intre ele. Dincolo de prejudecati, exista atat avantaje, cat si dezavantaje ale t
  • Publicat:
Cupidon nu tine cont de varsta?
Cupidon nu tine cont de varsta?

Una dintre intrebarile care imi chinuie mintea de cand mi-am vazut jumatate dintre fostele colege de facultate la bratul unor domni trecuti de prima tinerete este: „De ce un iubit in varsta?” Dar si „De ce nu?” Sa despicam putin firul in patru si sa analizam ce se castiga si in schimbul a ce dintr-o astfel de relatie.

PRO
Par evidente punctele forte ale unei relatii de acest gen. Ai alaturi un om cu experienta, care e uns cu toate alifiile. Stie exact ce vrea si, langa el, s-ar putea sa-ti dai la randul tau seama de ceea ce-ti doresti.
 Stabilitate. Varsta lui este o garantie – desi, poate, doar aparenta – ca nu este un fluturas. Asa ca poti sta linistita la ora de cosmetica, in cazul in care el ti-a spus ca intentioneaza sa-si viziteze nepotul. Sunt sanse foarte mari s-o chiar faca.
 Avantaje financiare. La varsta lui, nu prea mai e posibil ca el sa se afle inca in cautarea unui job. Asa ca tu, proaspata absolventa mereu in asteptare de oportunitati, esti atrasa de siguranta lui profesionala.
 La capitolul sex s-ar putea sa ai o surpriza. El a aflat deja multe dintre secretele de sub cearsaf, asa ca are toate sansele sa-ti fie pe plac.

CONTRA
 Cand esti cu el, trebuie sa uiti de distractiile incinse din cluburi. Dansul pana dimineata si chefurile cu prietenii nu se mai afla de mult pe lista lui de prioritati. 
 Ziua in care il prezinti parintilor tai poate sa ia o intorsatura urata. Daca acestia nu sunt suficient de intelegatori, s-ar putea sa nu-ti impartaseasca optiunea de a-ti imparti timpul cu cineva de varsta lor. Si poate te trezesti scoasa din testament. Chiar si prietenii tai s-ar putea sa strambe din nas. 
  Fara sporturi extreme. Daca iti place, de exemplu, sa-ti incepi ziua libera gonind pe bicicleta kilometri intregi,
s-ar putea sa te trezesti ca o faci singura. El nu mai are chef de asta si nici energie.
 Adio, sex spontan! Daca nu esti o mare norocoasa, s-ar putea sa-ti petreci o groaza de timp in cautarea afrodisiacelor sau, mai rau, a pastilelor de Viagra.

Tipuri de relatii dupa varsta

Parinte-copil
Chiar daca iti convine senzatia de protectie oferita de partener, fapt care te face sa te simti ca in copilarie, nu uita ca un copil n-are voie sa faca prea multe fara acordul parintilor.

Stapan-supus
A dat norocul peste tine si ai fost sedusa de un barbat puternic, care stie tot ce este bine pentru tine. Atentie, insa! El va prelua conducerea relatiei si va trebui sa-i respecti deciziile cu strictete. Nu risca sa traiesti doar in umbra lui!

Profesionist-amator
Experienta de viata a partenerului ii confera acestuia o aura de intelepciune, sub paravanul careia el are tendinta de a-si baga nasul peste tot. Demonstreaza-i ca in anumite momente cel care detine controlul esti tu.

REVIGORAREA TINERETII à LA
Cruise – Holmes a 16 ani
Diferenta de varsta dintre ei nu i-a speriat pe Tom Cruise (43 de ani) si Katie Holmes (27 de ani). Dupa luni intregi in care s-au straduit sa nege ca relatia lor ar fi una publicitara, Tom a cerut-o in casatorie pe Katie la Paris, chiar la Turnul Eiffel.

Moore – Kutcher a 16 ani
O alta relatie controversata este cea dintre Demi Moore (43 de ani) si Ashton Kutcher (27 de ani). Cei doi au infirmat mult timp zvonurile ca ar fi un cuplu, dar au fost vazuti la petreceri in ipostaze romantice. Oricum, pentru Demi, un barbat mult mai tanar nu mai este de mult o provocare. Ea i-a avut ca parteneri si pe Owen Wilson (37 de ani), Tobey Maguire (30 de ani) si Colin Farrell (29 de ani).

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mariaj vs concubinaj
Mariaj vs concubinaj
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”